Miel marinat in iaurt si lamaie

de mihaelar63 in Oaie, 3 Mai 2015 | 5953 vizualizari

 

Va aduc de aceasta data o reteta din Noua Zeelanda. Am servit acest miel de Sfintele Pasti , a doua zi. Mi-a placut si mi-am dorit de mult timp sa incerc un miel marinat in iaurt. Am avut oarecare emotii. Ma gandeam ca mielul se va coce urat ca iaurtul se va aduna inestetic. Nici gand a iesit atat de frumos si gustos incat prietenii au cerut ca si anul viitor sa le prepar la fel mielul. Este interesant ca multi cunoscuti care in mod normal nu se ating de miel cand sunt invitatii mei servesc fara sa refuze.

 

INGREDIENTE

  • 1 picior + gat de miel -aproximativ 3 Kg
  • 2 cepe rosii
  • 2 tije de telina
  • 2 lamai zeama
  • 500 g iaurt natural
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra rozmarin
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita chili
  • sare roz
  • 100 ml ulei masline
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel marinat in iaurt si lamaie:

  1. Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ]
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, ulei, sare, chili, boia, rozmarin, ghimbir, turmeric si usturoi pisat.
  4. Bucatile de miel se amesteca cu sosul de iaurt si cu legumele tocate.
  5. Lasati la rece in frigider pana a doua zi intr-un vas acoperit. Din cand in cand mai amestecati carnea.
  6. A doua zi se pune carnea marinata de miel intr-o tava. Se stropeste cu putin ulei .
  7. Se infoliaza tava in folie de aluminiu si se da o ora la cuptorul preincalzit.
  8. Dupa o ora se scoate folia si se mai lasa cate 15 minute pe fiecare parte.
  9. Friptura este gata cand sosul va fi absorbit de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca. Va ramane putin ulei.
  10. Serviti friptura de miel marinat presarata cu multa verdeata.

TIPS-URI

1

Serviti langa miel salata preferata. Noi am avut varza verde cu morcovi .

2

Reteta originala mai prevedea si o lingurita de garam marsala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat in iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel marinata la cuptor