Miel marinat in iaurt si lamaie

de mihaelar63 in Oaie, 3 Mai 2015 | 1230 vizualizari

 

Va aduc de aceasta data o reteta din Noua Zeelanda. Am servit acest miel de Sfintele Pasti , a doua zi. Mi-a placut si mi-am dorit de mult timp sa incerc un miel marinat in iaurt. Am avut oarecare emotii. Ma gandeam ca mielul se va coce urat ca iaurtul se va aduna inestetic. Nici gand a iesit atat de frumos si gustos incat prietenii au cerut ca si anul viitor sa le prepar la fel mielul. Este interesant ca multi cunoscuti care in mod normal nu se ating de miel cand sunt invitatii mei servesc fara sa refuze.

 

INGREDIENTE

  • 1 picior + gat de miel -aproximativ 3 Kg
  • 2 cepe rosii
  • 2 tije de telina
  • 2 lamai zeama
  • 500 g iaurt natural
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra rozmarin
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita chili
  • sare roz
  • 100 ml ulei masline
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel marinat in iaurt si lamaie:


  1. Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ]

  2. Legumele se curata si se spala.

  3. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, ulei, sare, chili, boia, rozmarin, ghimbir, turmeric si usturoi pisat.

  4. Bucatile de miel se amesteca cu sosul de iaurt si cu legumele tocate.

  5. Lasati la rece in frigider pana a doua zi intr-un vas acoperit. Din cand in cand mai amestecati carnea.

  6. A doua zi se pune carnea marinata de miel intr-o tava. Se stropeste cu putin ulei .

  7. Se infoliaza tava in folie de aluminiu si se da o ora la cuptorul preincalzit.

  8. Dupa o ora se scoate folia si se mai lasa cate 15 minute pe fiecare parte.

  9. Friptura este gata cand sosul va fi absorbit de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca. Va ramane putin ulei.

  10. Serviti friptura de miel marinat presarata cu multa verdeata.

 

TIPS-URI

1

Serviti langa miel salata preferata. Noi am avut varza verde cu morcovi .

2

Reteta originala mai prevedea si o lingurita de garam marsala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat in iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mirela0911 1

04.05.2015, 14:58

Felicitari pentru cele 800 de retete! La cat mai multe retete frumoase si delicioase!

tarasmariana 1

04.05.2015, 19:57

Imi place tare mult!

roxana_simona 1

07.05.2015, 13:49

super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel