Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2016 | 392 vizualizari

 

Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa si usor de facut....


Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza.


Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.


Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .


Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.


Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta. 


(sursa: Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa esalota
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 pulpe de rață confiate
  • 2 linguri de bulion
  • 150 ml de apa
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată":

Pregătiți piureul de dovleac: 

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara 

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Pregătiți carnea:

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Le scoateti si indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Se prajesc cu un pic de grasime de la pulpe.

Puneti carnea maruntita, bulionul diluat in apa si reveniti aproximativ 10-15 minute. Condimentati.

Pe o placa de cuptor puneti 4 forme de inox (cercuri, patrate).

Puneti un strat de piure de dovleac, un strat de carne si terminati cu un strat de piure.

Se coace 15-20 minute la 200 ° C.

Cu ajutorul unei spatule depunem cu grija forma de inox plina pe o farfurie.

Indepartați forma de inox si decorati  cu boia de ardei si patrunjel tocat.

Serviti fierbinte simpla sau cu o salata verde, muraturi....... este un deliciu.

Pofta Buna!!!!

http://leblogdecata.blogspot.com/2015/12/mille-feuille-de-piure-de-dovleac-si.html

 

 

TIPS-URI

1

cand pregatiti carnea indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe

RETETA IN IMAGINI

Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-0
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-1
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-2
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-3
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-4
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-5
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-6
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-7
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-8
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-9
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-10
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-11
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"-12

COMENTARII (13)

Camelya

Camelya 1

23.01.2016, 20:31

Super!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

23.01.2016, 20:59

Bun bun!

Gicuta69

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:49

Ce prezentare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!