Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2016 | 527 vizualizari

 

Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa si usor de facut....
Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.
Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta. 
(sursa: Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa esalota
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 pulpe de rață confiate
  • 2 linguri de bulion
  • 150 ml de apa
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată":

Pregătiți piureul de dovleac:


Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii.


Se taie cubulete.


Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere.


Scurgem legumele (pastram apa).


Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara


Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa).


Pregătiți carnea:


Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).


Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.


Le scoateti si indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste.


Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.


Se prajesc cu un pic de grasime de la pulpe.


Puneti carnea maruntita, bulionul diluat in apa si reveniti aproximativ 10-15 minute. Condimentati.


Pe o placa de cuptor puneti 4 forme de inox (cercuri, patrate).


Puneti un strat de piure de dovleac, un strat de carne si terminati cu un strat de piure.


Se coace 15-20 minute la 200 ° C.


Cu ajutorul unei spatule depunem cu grija forma de inox plina pe o farfurie.


Indepartați forma de inox si decorati cu boia de ardei si patrunjel tocat.


Serviti fierbinte simpla sau cu o salata verde, muraturi....... este un deliciu.


Pofta Buna!!!!


http://leblogdecata.blogspot.com/2015/12/mille-feuille-de-piure-de-dovleac-si.html


 

TIPS-URI

1

cand pregatiti carnea indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Camelya 1

23.01.2016, 20:31

Super!

Andra_Constantinescu 1

23.01.2016, 20:59

Bun bun!

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:49

Ce prezentare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de cocos