Minestrone

de dentistutza in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 3211 vizualizari

 

Este o supa consistenta si hranitoare care poate contine orice leguma/zarzavat, dupa bunul plac al fiecarei gospodine si dupa continutul frigiderului..
.Reteta mea este de post dar se poate face si in versiune " de dulce" cu carnita sau pe baza de supa de carne in loc de apa .Se poate face si cu adaos de paste mici sau orez.
Eu de fiecare data o asezonez altfel si de aceea nu ma plictisesc sa o fac sau sa o pap, mai cu seama ca nu are multe calorii...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata solzisori
  • 2 morcovi
  • 1/2 capatana telina din cele grasutze, olandeze
  • 1 conserva cu fasole boabe scurse si spalate
  • 2 cartofi
  • 1/2 varza
  • 2-3 catei usturoi
  • mirodenii:  coriandru, rozmarin, ardeias iute uscat pisat,tarhon maruntit
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • optional 2 rosii decojite proaspete sau din conserva
  • optional paste micute sau cus-cus sau orez-cam 2 pumni
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestrone:

Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta:


In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina taiate cubulete fine si usturoiul zdrobit. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Apoi se adauga varza taiata mic si cam 1.5 l. apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu si dupa ce a clocotit cateva minute se adauga si cartofii cubulete. Incepem sa asezonam cu ierburile aromatice si sare pe gustate. Important este ardeiasul maruntit- cativa fulgi sunt suficienti pt. a da un pic de iuteala.


Se lasa la fiert cam 20 min. la foc domol. Daca doriti acesta este momentul pt a pune si rosiile tocate si/sau pastele si/sau orezul. Se mai lasa la fiert cel putin 10-12 minute in cazul in care s-au adaugat paste/orez.


Servim fierbinte eventual cu o picatura de ulei bun de masline si cu niste bruschete crocante alaturi.

 

TIPS-URI

1

se poate experimenta si cu-ardei gras, fasole galbena, dovlecei,porumb boabe...dupa gust!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

LUK 1

14.03.2011, 23:02

Criss 1

15.03.2011, 11:59

Cris2711 1

09.04.2011, 16:34

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tigaie