Mini – Alaska…..altfel

de madi_marin in Prajituri, 30 Iun 2013 | 2625 vizualizari

 

Inspirată de desertul Baked Alaska….am făcut aceste Mini Alaska, insă nu cu îngheţată şi bezea,ci cu cremă de lămâie, gem de zmeură,nucă de cocosc şi frişcă. Sunt foarte delicate şi răcoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 6 prăjituri :
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase cu făină
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri nucă de cocos rasă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Sirop :
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 cană de apă
  • esenţă de vanilie
  • Crema :
  • 1 plic praf de cremă de lămâie Dr. Oetker
  • 150 ml lapte rece
  • 150 ml frişcă lichidă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri cu zahăr
  • În plus :
  • gem de zmeură
  • 300 ml frişcă lichidă
  • nucă de cocos rasa si putin rumenita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini – Alaska…..altfel:

Se pregăteşte blatul : se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Se încorporează gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos şi coaja de lămâie. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace blatul la foc micuţ cam 25 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.


Pentru cremă se mixează laptele, frişca lichidă, zahărul şi coaja rasă de lămâie cu praful până obţinem o cremă consistentă. Dacă e prea tare, se mai subţiază cu lapte rece. Se pune la frigider.


Pentru sirop se caramelizează zahărul, se stinge cu apa şi se lasă să se dizolve complet. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie. Se lasă la răcit.


Cand blatul e complet rece se taie în 6 rondele cu ajutorul unui pahar. Fiecare rondea de blat se taie pe jumătate, se însiropează ambele părţi uşor. Baza se unge cu gem de zemură, se pune partea a doua deasupra, se aşează un strat de cremă, se nivelează frumos, apoi se pune frişca bătută şi se presară nucă de cocos uşor rumenită. Se repetă procedeul cu toate rondelele. Se dau la rece cu două ore înainte de servire.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini – Alaska…..altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.06.2013, 19:53

Ce m-ai lovit si cu desertul. Bravo Madi pentru tot ceea ce faci

merisor 1

30.06.2013, 22:23

Ioi, asta de ce mi-a scapat?
La favorite cu ea!

Sim0na 1

02.07.2013, 14:37

Mmmm.. cum arata!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada