Mini checuri cu crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 19 Dec 2013 | 3618 vizualizari

 

De Mos Nicolae o colega de-a mamei mi-a daruit niste forme din silicon avand forme specifice acestei perioade. Ma cam mancau degetele sa le incerc si am zis sa fac ceva rapid si bun. Am ales aceste mini checuri umede, aromate si cu ingrediente ce le aveam prin casa...O bunatate langa cafeluta de dimineata sau o cana de ceai!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri crema de branza cu smantana ( eu am folosit Delaco)
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • cativa miezi de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini checuri cu crema de branza:

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, crema de branza, sarea, coaja rasa de portocala si amestecam usor. Faina o cernem, o incorporam treptat, apoi praful de copt. Nucile le tocam si le punem peste compozitia obtinuta.


Punem doua forme de mini checuri intr-o tava de aragaz ( formele mele sunt de marimea unei palme), repartizam compozitia in mod egal.


Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem checurile. Le lasam 20-23 de minute, pana se rumenesc frumos si sunt coapte (facem testul cu scobitoarea).


Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Reci le luam din forme, le pudram cu putin zahar si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini checuri cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (82)

Rocsi 1

22.12.2013, 11:39

Xana

laura_n 1

22.12.2013, 12:32

ce frumusele sunt

Rocsi 1

22.12.2013, 18:48

Multumesc Laurici.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100