Mini - eclere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 3865 vizualizari

 

Am vorbit cu tata la telefon azi și mi-a spus că a fost în vizită la cineva și a mâncat semi-eclere :)), am râs... Mi-am adus aminte și eu de mini-eclerele mele, le pregătesc cu drag de câte ori am ocazia, după rețeta mătușii mele.

Chiar sunt uşor de pregătit şi sunt bune pentru orice împrejurare. Reușita-i garantată :))...

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 ouă;
  • 1 căni apă;
  • 1 căni făină;
  • 70 g unt;
  • sare.

Crema de patiserie

  • 500 mL lapte 3% grăsime,
  • 100 g unt;
  • 4-5 lg zahăr;
  • 2 ouă;
  • 2 lg amidon;
  • 2 fiole esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Glazura

  • 100-150 g ciocolată (de data aceasta am folosit ciocolată cu alune);
  • 20-30 g unt.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - eclere:


Aluat


1. Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea.


2. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe.


3. Se lasă la răcit.


4. Se adaugă ouăle, unul câte unul.


5. Aluatul răcit se pune într-o pungă rezistentă sau alte ustensile de patiserie şi se formează mini-eclerele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.


Se coc timp de 30-35 minute la foc potrivit.


După ce s-au răcit se taie pe o parte (nu până la capăt) şi se umplu cu cremă.


Crema


1. Se amestecă ouăle ca pentru omletă cu zahăr, un praf de sare; se adaugă laptele și amidonul.


2. Amestecul obținut se pune pe foc sau la bain-marie, se amestecă continuu până când se îngroașă.


3. Se ia de pe foc, se adaugă untul și esența de vanilie.


Se lasă să se răcească.


Glazura


Se topeşte ciocolata (la microunde sau bain-marie), se adaugă untul şi se glazurează fiecare mini-ecler.



Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Se pot servi şi imediat cine-i nerăbdător... însă sunt mai bune după ce s-au "odihnit" câteva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini - eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diana_k 1

23.01.2013, 09:21

foarte bune

DinDragostePentruGatit 1

23.01.2013, 11:36

Multumesc, Diana.

mihha 1

07.09.2013, 17:29

mai trebuie adaugata faina la coji este prea moale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Beijos de Mulata