Mini Pavlova

de Gicuta69 in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 899 vizualizari

 

Este prima data cand le prepar ...rezultatul:o prajitura crocanta la suprafata ,pufoasa si gumata in interior...un deliciu! De-acum stiu ce-am sa fac cu albusurile ramase :)
 

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rase de amidon
  • o lingura otet
  • un praf de sare
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • fructe tropicale din compot
  • kiwi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pavlova:

Bezea:


Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula.


Tapetam o tava cu hartie de copt.Punem spuma de albus intr-o seringa de patiserie si formam cercuri cat mai egale. Lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc la copt.


Introducem tava in cuptorul preincazit la foc foarte mic ,pentru cca o ora si un sfert.Eu le-am lasat sa se raceasca in cuptor jumatate de ora ,apoi le-am scos si le-am asezat pe platou.


Decor:


Amestecam ciocolata rupta bucatele cu 3 linguri de frisca si o punem pe foc pana se topeste( fara sa fiarba) Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca batuta.


Ornam fiecare bezea cu frisca si fructe.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cristinutanicolita 1

18.01.2016, 17:13

Ce bine arata

Rocsi 1

18.01.2016, 19:40

Bravo pentru reusita

miki_a 1

21.01.2016, 00:32

Offf, Gicuta, ce ma fac eu cu tine!?! Tare frumos si gustos mai gatesti! Felicitari pentru toata activitatea ta si pentru toate retetele si pozele minunate pe care ni le aduci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata