Mini Pavlova cu vanilie si krant

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 2350 vizualizari

 

Am comis-o din nou,pentru ca tare-i buna,numai ca de data asta am vrut combinatia crema de vanilie si krant.....

 

INGREDIENTE

Bezea
  • 3 albusuri
  • 175 g zahar cu granulatie mica
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon
Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanitat
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura amidon
  • 1 cana cu lapte ( cca 150-200 ml)
  • 1/2 rodie
  • 30 g unt
  • krant
  • 100 g nuca
  • 3 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pavlova cu vanilie si krant:

Bezeaua:


Albusurile batute spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul cate o lingura si mixam de fiecare data cca 2-3 min,procedam asa pana terminam zaharul,apoi adaugam lingurita de otet si mixam 2-3 min,la fel procedam si cu amidonul.Tapetam o tava cu hartie de copt si formam ''fustita'' pavlovei,am facut 3 si cateva bezele....dam la cuptorul preincalzit si apoi lasat la o temperatura de cca 130-150 grade,aproximativ 1 ora,1 ora si 15 min....Lasam sa se raceasca.


Crema de vanilie:


Galbenusurile impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul,omogenizam si apoi dizolvam cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa,Cand incepe sa se ingroasa adaugam jumatatea de rodie si mai lasam sa fiarba 10 min.Dam craticioara de pe foc si adaugam 30 g unt,omogenizam si lasam sa se raceasca cca 10 min.


Krant.


Spargem nucile le maruntim.Zaharul il caramelizam,cand este tot topit adaugam nucile si omogenizam.Pe un fund uns cu ulei rasturnam krantul,aplatizam si lasam sa se raceasca.cand este rece il pisam cat vrem de marunt.Krantul il pregatim primul.


Asamblare:


Peste bezea turnam crema de vanilie,apoi adaugam krantul si ornam cu bezele...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova cu vanilie si krant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Constelatialeu 1

07.10.2013, 16:05

Multumesc,Dia ! Imi mai fac si eu poftele....

babi5 1

08.10.2013, 12:04

bianca92 1

08.10.2013, 13:27

foarte tare reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pavlova