Mini - Pavlova cu visine

de gaby_duceag in Prajituri, 9 Iul 2011 | 8284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • aproape o cana zahar pudra (era gol asa..de doua degete); nu zahar pudra din comert, l-am macinat eu
  • o lingurita si jumatate otet
  • o lingurita si jumatate amidon
  • un vf cutit sare
  • frisca
  • visine (sau alte fructe aromate; eu tare mi-as fi dorit fructe de padure dar inca nu mi-a adus nimeni :))) si noi la piata nu avem).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - Pavlova cu visine:

Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee...si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova, mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine.
O bunatate!
Vad deseori ca se creeaza confuzia cum ca Pavlova e blat de bezea. Poate or face ele parte din aceeasi familie :))), dar blatul de bezea e diferit de cel de Pavlova.
Pavlova e moale in interior, gumata, consistenta data de otet si amidon.
Am incercat sa surprind in imagini aceasta, dar e greu....nu pot arata cum se intinde:))).

Albusurile le-am pus intr-un bol impreuna cu sarea.
Am inceput sa mixez la viteza mica apoi am crescut viteza pana ce albusurile au devenit spuma.
Am inceput sa adaug zaharul, treptat. Ced ca l-am pus in 5 etape si am mixat pana ce nu s-a mai simtit in compozitie. Trebuie sa avem o compozitie ferma, "grasa2, lucioasa, care sa nu curga din bol cand il inclinam.

Adaugam otetul si amidonul si mai mixam un minut.

Preincalzim cuptorul; setam la cea mai mica temperatura posibila. Eu invart butonul de ca si cand l-as inchide, dar nu-l inchid, numa-l pacalesc :))) si obtin astfel o flacara mica, mica de tot.

Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt, spritam cercuri de bezea. Cautam sa facem marginile usor mai ridicate decat mijlocul.
Din compozitia data eu am spritat 3 cercuri plus 2 mici cat niste bezele.(poate o idee mai mari)
Am introdus la cuptor pentru 30 minute.
Blaturile erau crocante la exterior dar camd le rupeai era moale mijlocul, gumat.
Am sacrificat unul sa va arat dar nu e video :)))
Le-am lasat in cuptor la racit.

Am mixat frisca, am curatat visinele de samburi.
Pe fiecare mini desert am pus frisca si motz de fructe.
E total pe gustul meu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini - Pavlova cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Mitinita 1

09.07.2011, 23:44

asa,asa...ziua si prajitura asa am ajuns eu la cura de slabire prezentare inedita,dar super!

Cris2711 1

14.07.2011, 14:48

alinutzika 1

01.08.2011, 23:38

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu frisca si kiwi