Mini - Pavlova cu visine

de gaby_duceag in Prajituri, 9 Iul 2011 | 4289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • aproape o cana zahar pudra (era gol asa..de doua degete); nu zahar pudra din comert, l-am macinat eu
  • o lingurita si jumatate otet
  • o lingurita si jumatate amidon
  • un vf cutit sare
  • frisca
  • visine (sau alte fructe aromate; eu tare mi-as fi dorit fructe de padure dar inca nu mi-a adus nimeni :))) si noi la piata nu avem).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - Pavlova cu visine:

Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee...si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova, mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine.

O bunatate!

Vad deseori ca se creeaza confuzia cum ca Pavlova e blat de bezea. Poate or face ele parte din aceeasi familie :))), dar blatul de bezea e diferit de cel de Pavlova.

Pavlova e moale in interior, gumata, consistenta data de otet si amidon.

Am incercat sa surprind in imagini aceasta, dar e greu....nu pot arata cum se intinde:))).


Albusurile le-am pus intr-un bol impreuna cu sarea.

Am inceput sa mixez la viteza mica apoi am crescut viteza pana ce albusurile au devenit spuma.

Am inceput sa adaug zaharul, treptat. Ced ca l-am pus in 5 etape si am mixat pana ce nu s-a mai simtit in compozitie. Trebuie sa avem o compozitie ferma, "grasa2, lucioasa, care sa nu curga din bol cand il inclinam.



Adaugam otetul si amidonul si mai mixam un minut.



Preincalzim cuptorul; setam la cea mai mica temperatura posibila. Eu invart butonul de ca si cand l-as inchide, dar nu-l inchid, numa-l pacalesc :))) si obtin astfel o flacara mica, mica de tot.



Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt, spritam cercuri de bezea. Cautam sa facem marginile usor mai ridicate decat mijlocul.

Din compozitia data eu am spritat 3 cercuri plus 2 mici cat niste bezele.(poate o idee mai mari)

Am introdus la cuptor pentru 30 minute.

Blaturile erau crocante la exterior dar camd le rupeai era moale mijlocul, gumat.

Am sacrificat unul sa va arat dar nu e video :)))

Le-am lasat in cuptor la racit.



Am mixat frisca, am curatat visinele de samburi.

Pe fiecare mini desert am pus frisca si motz de fructe.

E total pe gustul meu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini - Pavlova cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (15)

-Miti- 1

09.07.2011, 23:44

asa,asa...ziua si prajitura asa am ajuns eu la cura de slabire prezentare inedita,dar super!

Cris2711 1

14.07.2011, 14:48

alinutzika 1

01.08.2011, 23:38

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!