Mini Roof

de madi_marin in Prajituri, 22 Oct 2011 | 1531 vizualizari

 

Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino. Şi a vrut să o pregătesc . Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt ....blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez..... E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă de reţeta originală. Am aranjat sub formă de mici cupole peste care am turnat glazură de ciocolata. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 1 pliculeţ nes
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană nucă tăiată
  • esenţă de vanilie
  • Crema:
  • 200 g brânză Făgăraş
  • 100 g smântână grasă
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 pliculeţ de nes
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Roof:

Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie. Se amestecă totul bine şi se întinde aluatul în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute la foc potrivit. Se dă la răcit.


Pentru cremă se mixează toate ingredientele până se obţine o cremă consistentă.


Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi untul. Se amestecă până se topesc toate. Se dă la răcit.


Asamblare: blatul răcit şi fărâmiţat se amestecă cu crema. Se formează mici cupole care se glazurează cu ciocolată. Se dau la rece până la servire.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Folosiţi hârtia de copt pentru copt blatul!

2

Am preferat brânza Făgăraş Lacteea pentru ca e foarte fină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Roof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

madi_marin 1

23.10.2011, 21:24

medi.....bineinteles.....

LUK 1

24.10.2011, 08:31

buna idee..delicioasa

madi_marin 1

24.10.2011, 19:13

LUK......multumesc.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noaptea venetiana