Mini Roof

de madi_marin in Prajituri, 22 Oct 2011 | 3331 vizualizari

 

Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino. Şi a vrut să o pregătesc . Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt ....blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez..... E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă de reţeta originală. Am aranjat sub formă de mici cupole peste care am turnat glazură de ciocolata. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 1 pliculeţ nes
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană nucă tăiată
  • esenţă de vanilie
  • Crema:
  • 200 g brânză Făgăraş
  • 100 g smântână grasă
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 pliculeţ de nes
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Roof:

Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi  pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie. Se amestecă totul bine şi se întinde aluatul în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute la foc potrivit. Se dă la răcit.

Pentru cremă se mixează toate ingredientele până se obţine o cremă consistentă.

Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi untul. Se amestecă până se topesc toate. Se dă la răcit.

Asamblare: blatul răcit şi fărâmiţat se amestecă cu crema. Se formează mici cupole care se glazurează cu ciocolată. Se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Folosiţi hârtia de copt pentru copt blatul!

2

Am preferat brânza Făgăraş Lacteea pentru ca e foarte fină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Roof" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuci