Mini savarine

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 8227 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de pesmet
  • 1 lingura de faina

Sirop:

  • 450 ml apa
  • 200 ml zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de scortisoara

Umplutura:

  • 1 cutie mica frisca lichida Hulala
  • 1 cutie mica smantana dulce
  • 50 gr. zahar pudra

Decor:

  • dulceata de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Incorporam cate doua linguri de spuma de albus, una de pesmet, amestecam cu mixerul dar la viteza cea mai mica.

Repetam operatiunea pana incorporam toata cantitatea de albusuri batute, pesmetul, iar la final lingura de faina proaspat cernuta.

Preincalzim cuptorul la temperatura moderata.

Punem la foc potrivit apa+zaharul+esenta+praful de scortisooara pana se topeste zaharul. Tragem siropul deoparte de pe foc,il lasam sa se raceasca.

Asezam in tava formele de briose, punem cu lingura compozitie in forme si dam tava la cuptor pana se rumeneste continutul formelor frumos.

Scoatem tava din cuptor, lasam cca 2 ore la racit; scoatem continutul din forme si taiem capacele savarinelor.

Le scufundam in siropul racit si le scoatem pe hartiute de prajiturele.

Mixam frisca lichida cu smantana dulce+zaharul pudra si obtinem crema cu care vom umple savarinele,folosindu-ne de un pos + 1 dui zimtat.

Asezam capacelele peste crema iar deasupra lasam sa se scurga putina dulceata de capsuni.

Dam tava la rece, la frigider pana in momentul servirii...

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone