Mini snitele de ciuperci (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 14351 vizualizari

 

   Tot ma gandeam, inca din postul Craciunului, sa postez reteta asta,dar in lipsa de timp  ,avand alte treburi, am uitat de ea. Rasfoind pozele din calculator, am dat de cosuletul cu ciuperci "Palaria sarpelui", stranse toamna tarziu pe cand hoinaream prin padure. Mi-am adus aminte ca am in congelator si am purces la treaba! Sunt cele mai bune ciuperci pentru snitele. Fine, dulci ....gust divin, cu miros de padure. Nu cred ca inca am dat de alte ciuperci sa le poata inlocui.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci "palaria sarpelui" fierte si scurse
  • 4-5 linguri cu varf faina
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • sare dupa gust
  • bere ( eu am pus bere 0 alcool cam jumatate de sticla)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita delicat natural uscat, facut praf la rasnita de cafea
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini snitele de ciuperci (de post):

Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant.

Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare.

Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina.

Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de sare dupa gust.

Adauga treptat berea, amestecand pana obtii o pasta la consistenta ca si smantana. 

Adauga usturoiul pisat si amesteca.

Pune o tigaie pe foc, adauga ulei si asteapta pana uleiul se incalzeste suficient.

Trece fasiile prin compozitie, apoi prajeste in tigaie, pe ambele parti pana capata o nuanta aurie.

Scoate pe un prosop absorbant.

 Se serveste cu ceapa verde, sos de avocado, salsa si/sau cu cartofi piure, natur sau ce va place!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi champgnion sau pleurotos mai mici, daca sunt mari, au carnea mai dura

2

Ciupercile nu le congelati fierte, ci in stare cruda, inainte doar spalate si lasate la zvantat

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini snitele de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ksenya 1

28.03.2017, 10:37

Miki,imediat vine sezonul lor! Daca vezi inaintea mea ca au aparut,da de stire ,vin si eu cu cosuletul

dantes 1

28.03.2017, 16:31

Bune!

kytz 1

18.10.2017, 11:31

Foarte bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu ciuperci (de post)