Mini tarte cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Sep 2015 | 1632 vizualizari

 

Pentru un mic dejun, parfumat si delicios!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 175 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar brun
  • vanilie
  • 50 gr faina de fulgi de ovaz
  • 200 gr faina
  • o mana de faina pentru infainat
  • putin amidon pentru intins foaia

Umplutura de mere:

  • 10 mere mari
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
  • zahar brun ( o canita)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu mere si scortisoara:


Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele.


Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina.


Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam cu oul, cele 3 linguri de zahar brun, faina( 200 gr), vanilia, fulgii de ovaz.


Dam forma aluatului si-l infainam usor apoi il punem la rece pana pregatim merele.


Merele le spalam, le curatam, apoi 5 le dam pe razatoarea mare si 5 le dam pe razatoarea care le taie in felii subtiri.


Intindem aluatul ( nu foarte subtire) eu la acest pas, pun pe foaia de copt amidon, in acest fel se va intinde foarte usor aluatul, (daca nu aveti amidon puneti mai multa faina cernuta in prealabil de 3 ori). Decupam cu un pahar bucati de coca pe care le asezam in formele de briose( muffins), la baza.


Peretii ii imbracam cu feliile de mar, in mijloc punem mere razuite, deasupra presaram cateva fire de zahar brun si scortisoara. Procedam asa pana terminam merele si aluatul.


Coacem prajiturelele 25 de minute la 200 de grade pe programul de patiserie.


Cand sunt gata le lasam in forme sa se raceasca putin, apoi ne ajutam de o lingura si le scoatem usor pe un gratar sa se raceasca.


Pudram prajiturelele cu zahar pudra vanilat si ne bucuram de gustul delicios.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

28.09.2015, 23:21

Multumesc Gicuta!

katty 1

20.12.2015, 15:01

Apetisante!

Bucataras Diana 1

04.01.2017, 09:06

Ce bune trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni