Mini-prajitura spirala

de Andreea Caroline in Prajituri, 10 Mar 2014 | 1308 vizualizari

 

Poza lasa de dorit deoarece era tarziu si deja noapte...dar a fost delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1\2 lingura cacao

Umplutura :

  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 2 linguri dulceata capsuni

Topping:

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-prajitura spirala:

Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa.


Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri.


Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus.


Impartim compozitia in doua boluri.Intr-unul din boluri adaugam cacaua si amestecam usor.


Tapetam o forma rotunda pentru cuptor si turnam compozitia cu cacao.Coacem la 180 grade.


Separat tapetam o forma patrata si turnam cea de-a doua compozitie .O coacem la cuptor la 180 grade.


Lasam blaturile sa se racoreasca.


Mixam 50 ml frisca lichida si o amestecam cu dulceata de capsuni.Mixam si celelalte 100 ml frisca si le amestecam cu pulpa de la kiwi.


Taiem blatul alb in trei parti egale.Pe doua din ele punem frisca cu kiwi , iar pe cealalta frisca cu dulceata.


Rulam cele trei parti unindu-le la capete formand astfel o spirala.


Asezam pe o farfurie blatul cu cacao.Punem apoi spirala si acoperim cu topping-ul de ciocolata ( am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele ).


Ornam fiecare portie cu bomboane de ciocolata ( optional)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-prajitura spirala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:32

deyutzky 1

11.03.2014, 19:20

imi place

Andreea Caroline 1

11.03.2014, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort spirala