Mini-prajitura spirala

de - Andreea - in Prajituri, 10 Mar 2014 | 2313 vizualizari

 

Poza lasa de dorit deoarece era tarziu si deja noapte...dar a fost delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1\2 lingura cacao

Umplutura :

  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 2 linguri dulceata capsuni

Topping:

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-prajitura spirala:

Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa.


Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri.


Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus.


Impartim compozitia in doua boluri.Intr-unul din boluri adaugam cacaua si amestecam usor.


Tapetam o forma rotunda pentru cuptor si turnam compozitia cu cacao.Coacem la 180 grade.


Separat tapetam o forma patrata si turnam cea de-a doua compozitie .O coacem la cuptor la 180 grade.


Lasam blaturile sa se racoreasca.


Mixam 50 ml frisca lichida si o amestecam cu dulceata de capsuni.Mixam si celelalte 100 ml frisca si le amestecam cu pulpa de la kiwi.


Taiem blatul alb in trei parti egale.Pe doua din ele punem frisca cu kiwi , iar pe cealalta frisca cu dulceata.


Rulam cele trei parti unindu-le la capete formand astfel o spirala.


Asezam pe o farfurie blatul cu cacao.Punem apoi spirala si acoperim cu topping-ul de ciocolata ( am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele ).


Ornam fiecare portie cu bomboane de ciocolata ( optional)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-prajitura spirala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:32

deyutzky 1

11.03.2014, 19:20

imi place

- Andreea - 1

11.03.2014, 20:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone