Mini-prajitura spirala

de Andreea Caroline in Prajituri, 10 Mar 2014 | 1116 vizualizari

 

Poza lasa de dorit deoarece era tarziu si deja noapte...dar a fost delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1\2 lingura cacao

Umplutura :

  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 2 linguri dulceata capsuni

Topping:

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-prajitura spirala:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri.

Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus.

Impartim compozitia in doua boluri.Intr-unul din boluri adaugam cacaua si amestecam usor.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor si turnam compozitia cu cacao.Coacem la 180 grade.

Separat tapetam o forma patrata si turnam cea de-a doua compozitie .O coacem la cuptor la 180 grade.

Lasam blaturile sa se racoreasca.

Mixam 50 ml frisca lichida si o amestecam cu dulceata de capsuni.Mixam si celelalte 100 ml frisca si le amestecam cu pulpa de la kiwi.

Taiem blatul alb in trei parti egale.Pe doua din ele punem frisca cu kiwi , iar pe cealalta frisca cu dulceata.

Rulam cele trei parti unindu-le la capete formand astfel o spirala.

Asezam pe o farfurie blatul cu cacao.Punem apoi spirala si acoperim cu topping-ul de ciocolata ( am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele ).

 Ornam fiecare portie cu bomboane de ciocolata ( optional) 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-prajitura spirala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

_Alina_

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:32

deyutzky

deyutzky 1

11.03.2014, 19:20

imi place

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

11.03.2014, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!