Minitarte cu capsuni

de T I M E A in Prajituri, 24 Iun 2013 | 5773 vizualizari

 

Mini sau maxi tarte, toate imi plac in mod deosebit. Aluatul acela ca de biscuite si multe fructe deasupra e cam tot ce imi doresc pentru un desert perfect. Si cum inca am mai gasit capsuni in piata , cea mai buna intrebuitare a lor s-a adeverit a fi aceste minitarte delicioase si racoroase.

 

INGREDIENTE

Aluatul este pentru portie dubla (12 minitarte). Pt doar 6 bucati injumatatiti cantitatile sau puneti jumatate din aluatul obtinut la congelator asa cum am facut eu

  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • un varf de cutit sare
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200- 220 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 plic budinca de vanilie instant Dr. Oetker
  • 200 ml lapte rece
  • 16 capsuni mai mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu capsuni:

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si impartim aluatul in doua.

Daca facem doar 6 bucati, atunci jumatate din aluat punem la congelator si folosim alta data.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si cu o forma rotunda, mai mare decat formele de tarte cam cu 2 cm (eu am folosit un bol) decupam 6 cercuri.

Formele de tarta le ungem cu putin unt. Asezam fiecare cerc in cate o forma si apasam cu degetele. Taiem cu un cutit surplusul de aluat.

Asezam cele 6 forme intr-o tava mai mare si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi le rasturnam pe farfurioare.

Praful de budinca il punem intr-un bol peste care turnam laptele rece si mixam cu mixerul timp de 2 minute pana sa intareste.

Umplem fiecare forma cu budinca si peste budinca asezam felii de capsuni.

In mijloc punem cate o capsuna intreaga. Puteti pune si gelatina dar eu recomand fara.

Dam la rece minim o ora inainte de servire.

Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

Aluatul este pentru portie dubla (12 minitarte). Pt doar 6 bucati injumatatiti cantitatile sau puneti jumatate din aluatul obtinut la congelator asa cum am facut eu

2

Puteti pune zmeura in loc de capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu visine si bezea