Minitarte cu legume asortate si jambon

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2010 | 4157 vizualizari

 

Sunt usor de preparat si binevenite oricand, daca apare un musafir neasteptat, la o iesire la iarba verde….intr-o dupa-masa sau pt o cina lejera. In franta reteta aceasta se numeste quiche , se prepara in zeci de combinatii si forme, cea traditionala se face in forma de tarta mare sau se pot face mii in forme mici de minitare. Eu am inlocuit smantana care apare la quiche cu laptele si le-am facut mai inalte in formele de la muffins.

 

INGREDIENTE

  • o foaie de tarta,
  • doi zucchini ( dovlecel verde )  mici,
  • o jumatate de ardei verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • o jumatate de baston de praz,
  • 100 grame de jambon,
  • o lingura ulei masline,
  • 100 ml lapte,
  • 25 grame cascaval ras,
  • un ou,
  • sare,
  • piper,
  • condimente dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu legume asortate si jambon:

   Preparare: se taie foaia de tarta cercuri mari folosind un pahar mare apoi  se aseaza in forma de cosulet cercurile de tarta in tava de muffins, tapetata bine cu unt fiecare forma in prealabil. Separat se taie cubulete mici legumele.  Legumele  pot  fi  inlocuite si asortate  intre ele in functie de preferinte.

   Se calesc  cateva minute la foc mic impreuna cu lingura de ulei de masline si condimente dupa gust.  Se taie separat rondele bastonasul de praz si un zucchini mic.

   Se amesteca legumele calite si prazul si se umplu cosuletele formate din foaia de tarta cu aceasta compozitie.

  Intr-un bol se amesteca bine oul batut cu laptele,  cascavalul ras, sare si piper, eu am mai adaugat si ierburi aromate uscate,  se poate pune orice iarba aromata in functie de preferinte : patrunjel, coriandru, telina, cimbru…  Din aceasta compozitei se toarna in fiecare forma pana se acopera legumele. Se decoreaza fiecare minitarta cu o rondea de zucchinni si se pun la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade, se coc timp de 35-40 de minute in functie de cuptor , pana cand compozitia este bine legata. Pentru a se evita arderea lor se coc pe un grilaj  situat la jumatatea cuptorului si punem sub acesta o tava de aragaz care sa le protejeze de temperatura prea mare in partea de jos. Se mai lasa cateva minute in forme dupa ce se scoate tava si apoi se scot cu grija.

   Se pot servi atat calde cat si dupa ce s-au racit, sunt foarte bune si in ziua urmatoare.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu legume asortate si jambon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sylvia 1

23.02.2010, 13:52

Nadina mutumesc mult

Sylvia 1

23.02.2010, 13:53

Irina combinatia se poate deriva in zeci de feluri , o sa mai postez retete de genul asta merci de aprecieri

Adinacarla 1

12.08.2010, 01:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!