Mini-tarte cu lime

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Apr 2013 | 1177 vizualizari

 

Imi plac foarte mult deserturile care contin vanilie sau lamaie. Am tot cautat pe net retete de "ceva cu lamaie" si am descoperit pe blog-ul Poppy planet aceasta reteta pe care am adaptat-o pentru gustul meu. Iata ce a iesit...

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 300g faina;
  • 2 linguri zahar;
  • 125gr. unt (eu am pus 40 gr. unt si restul margarina);
  • 1 ou (doar galbenusul);
  • 1 lingurita coaja de lime si lamaie;
  • 2-3 linguri cu apa (cat sa lege aluatul)

pentru crema:

  • 3 oua;
  • 200 gr zaha;
  • 2 linguri faina;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 200 ml. frisca lichida
  • 2 lime (zeama)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu lime:

Dam pe razatoarea cu gauri mici coaja de la lamaie si de la lime.


Lasam untul la temperatura camerei pentru a se lucra mai usor.


Cum preparam blatul:


Amestecam untul (margarina) cu zaharul si faina si vom obtine o masa granuloasa.


Adaugam coaja de lime si lamaie, galbenusul de ou, apa si framantam pana obtinem un aluat.


In mod normal aceasta tarta se face intr-o tava mare, de tarta. Eu m-am gandit ca ar fi dragut sa fac portii individuale asa ca am pregatit o tava de briose, am uns cu ulei si am facut bilute mici pe care le-am intins si cu care am imbracat peretii fiecarui orificiu.


Dam la frigider pentru aproximativ jumatate de ora, timp in care pregatim crema.


Cum pregatim crema:


Amestecam toate ingredientele (ouale cu zaharul, adaugam faina, zaharul vanilat si frisca lichida). Adaugam si sucul de lamaie si amestecam bine.


Scoatem aluatul de la frigider, umplem cu crema si dam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, aproximativ 30 minute cat sa se rumeneasca usor.



 

TIPS-URI

1

se pot servi cu inghetata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Patricia Iordache 1

30.04.2013, 14:35

Angelina_Elena 1

07.06.2013, 14:40

Imi plac tartele tale!

Patricia Iordache 1

07.06.2013, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu crema de vanilie