Mini-vinete umplute in sos de rosii

de lilik in Vita, 1 Sep 2011 | 2545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 vinete mici(daca nu aveti folositi vinete obisnuite taiate in 2)
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • sare,piper
  • 2 oua
  • patrunjel verde(optional,eu nu am pus)
  • PT SOS:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 750 ml passata de rosii
  • apa cat sa subtiem bine sosul
  • sare,piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 pahar vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-vinete umplute in sos de rosii:

Tocam marunt ceapa,morcovul si tija de telina,apoi le punem cu putin ulei de masline la innabusit.Cand sunt moi stingem cu vinul si lasam la foc iute pana se evapora,apoi punem passata de rosii si apa,amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.


Intre timp scobim vinete si le presaram cu sare in interior,apoi le intoarcem cu gura in jos sa lase apa si pregatim umplutura.


Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata si rasa,parmezanul,ouale,patrunjel,sare si piper dupa gust.


Cu aceasta compozitie umplem vinetele si daca ne ramane facem 2-3 chiftelute.


Cand sosul fierbe de 30-40 de minute circa punem vinetele umplute si lasam tot la foc mic inca pt 1 ora(timpul e aproximativ,vedeti cand sosul se ingroasa si carnea e fiarta).


cu 15 minute inainte de a stinge focul punem foile de dafin si potrivim de sare si piper.


Servim vinetele umplute in sos de rosii calde alaturi de o portie de spaghete...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-vinete umplute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

18.08.2012, 17:00

Grozava reteta!

Andreea Caroline 1

18.08.2012, 17:06

arata tare gustos

lilik 1

18.08.2012, 17:10

mersic fete frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Mancarica turceasca in vas roman