MOLOKHIA

de Doralinda in Supe, 11 Noi 2012 | 3132 vizualizari

 

La inceput cand am vazut aceasta supa, mi-am zis ca nici macar nu o voi incerca, apoi am zis ca nu pierd nimic! Familia sotului, sunt greci nascuti in Egipt, asa ca soacra are multe retete egiptene, si aceasta supa e una dintre cele mai preferate mancaruri ale sotului si acum, si preferata mea!
Se poate face cu zeama de la un pui fiert, sau cu 2 cuburi knor. E o planta care are frunzele asemanatoare cu cele ale basilicului, dar in general se gaseste in forma de planta uscata, la borcane sau congelata, eu o prefer pe cea congelata, se gaseste de cumparat la magazinele cu specialitate araba.
In fotografiile de mai jos, eu am fiert 3 pachete de molochia, in cazul in care va intrebati de ce e asa mult unt, dar bineinteles, puteti sa o faceti dupa gustul vostru.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de molokhia congelata
  • 8 pahare de apa
  • 2 cuburi knor
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 1 rosie taiata in patru
  • 6 bucati de usturoi
  • 1 lingura de coriandru macinat
  • sare dupa gust
  • piper
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MOLOKHIA:

Punem la fiert molokhia congelata in cele 8 pahare de apa, adaugam ceapa, rosia si knorul ( ptr cei care nu vor sa puna knor, pot folosi zeama de la un pui fiert ) si lasam la fiert pe foc mic cca 20 min, pana s-a fiert ceapa si rosia, amestecand incet din cand in cand. Intre timp, pisam usturoiul si punem intr-o craticioara untul cu usturoiul si coriandru amestecand pe foc mic cam 5 min pana se omogenizeaza dupa care adaugam in supa amestecand usor lasand inca 5 min.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se mananca foarte bine cu orez basmati, se adauga intai supa in farfurie, dupa care adaugam orez dupa gust.

2

Daca doriti, puteti sa scoateti din supa, ceapa si rosia.

Daca ti-a placut reteta noastra "MOLOKHIA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Doralinda 1

19.11.2012, 20:09

Gabytza multumesc mult!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 20:48

Foarte buna si combinatia usturoi-coriandru ii da o araoma deosebita
"Molokhia" sau "mlukhieh" este de fapt iuta;asa cum spui este o mancare foarte populara in lumea araba si in Egipt se gatea inca din epoca faraonilor;egiptenii o gatesc in mod frecvent cu porumbei sau crevete;paturile sarace o gatesc in schimb doar cu cubulete de Maggi de pui.
Daca vrei sa stii mai mult despre iuta( eu o gatesc proaspata)acesta e linkul la reteta mea( de asemenea eu folosesc si coriandru verde)

http://www.bucataras.ro/retete/mlukhiehsupa-de-iuta-cu-puispecific-tarilor-arabe-21929.html
"Mlukhieh" se usuca pentru prepararea unei salate si de asemenea a unei mancari numita"besara"(cu linte)

Vad ca faci si orez cu fidea!!!!!!!Delicios

Doralinda 1

02.12.2012, 22:26

Da, merge de minune cu orez! Multumesc ptr informatii! Asa e, si soacra mi-a zis ca se face cu carne de pasare, dar sotului si alti membrii din familia lui, nu mananca pasare de loc!!! De foarte mici copii! Asa ca eu o fac vegetariana! o sa ma uit acum pe site-ul tau. Te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris