Moussaka

de Anamaria Cook in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2013 | 6160 vizualizari

 

Ce mi-a mai placut moussakaua asta o recomand din toata inima!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 750 g carne tocata de vita
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o lingura pasta de tomate
  • 3 cartofi feliati si fierti
  • Pentru sosul bechamel:
  • 75 g unt
  • 75 g faina
  • 600ml lapte
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moussaka:

  Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.

  Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa,  un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.

  Pentru sosul bechamel topiti untul, adaugati faina si amestecati energic pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele treptat si amestecati cu un tel pana ce sosul se ingroasa.

  Taiati vinetele in felii cam de 3-4 mm grosime si caliti-le putin pe ambele parti. Asezati un strat de vinete prajite intr-un vas termorezistent.

  Acoperiti vinetele cu un strat de carne tocata.

  Adaugati ouale batute peste sosul bechamel si amestecati bine pana ce totul se omogenizeaza. Turnati un strat de sos peste carnea tocata. Procedati astfel pana ce epuizati toata carnea tocata si toate vinetele avand grija insa ca ultimul strat sa fie de carne.

  La final asezati un strat de cartofii feliati si fierti. Un sfat am pentru voi, cand fierbeti cartofii nu ii lasati sa se inmoaie prea mult...fierbetii indeajuns incat sa ii puteti patrunde cu varful unui cutit dar sa ramana indeajuns de fermi sa ii puteti manevra.

  Acoperiti cartofii cu restul de sos bechamel.

  Coaceti in cuptorul preincalzit la 160C/gaz 4 pentru 30-40 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

  POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca talmes-balmes