Mousse de ciocolata

de AlexTeacher in Dulciuri, 9 Mai 2016 | 912 vizualizari

 

O reteta clasica... ma rog, am mai umblat eu putin la ea :)))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Ciocolata 85% cacao – 200 g
  • Oua – 3 buc
  • Zahar – 130 g
  • Unt calitativ – 50 g
  • Zeama de lamaie – 1 lingura
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Lichior de migdale/esenta de migdale – 1 lingura / 1 lingurita
  • Sare – 1 varf de cutit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata:



  • Separati galbenusurile de albusuri ;




  • Bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si lichiorul/esenta de migdale folosind un tel;




  • Temperati ciocolata pe baie de aburi si adaugati si coaja de portocala;




  • Adaugati galbenusurile peste ciocolata la baia de aburi si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces;




  • Intr-un castron incapator bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie folosind un mixer, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos;




  • Luati castronul de la baia de aburi si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri), mentinand bulele de aer in interior;




  • Lasati la frigider cca 3 ore inainte de a servi;




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

simona72 1

09.05.2016, 21:32

Te urasc ) Foarte fain ce ai facut!!

Andra_Constantinescu 1

09.05.2016, 22:55

Multumesc, fetelor. A fost si propozitia compusa in asa fel incat nu prea intelegeam ce trebuie sa iau de la baia de aburi...ma gandeam ca trebuie sa iau apa fierbinte )

AlexTeacher 1

10.05.2016, 16:27

Hello. A impaturi albusul batut intr-o compozitie, inseamna amestecat de jos in sus, cu miscari lente si mentinand bulele de aer din albus in interior. Cand amesteci normal, bulele de aer se distrug, iar desertul nu mai iese aerat. A folosi un unt calitativ inseamna sa nu folositi cel mai ieftin unt de piata, unt cu chintale de apa in el, grasime cu procentaj mic de unt sau margarina. Lurpak, President sau Elle and Virre sunt niste marci de unt calitativ.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Mousse au chocolat