Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 8737 vizualizari

 

Ador aceasta crema fina de ciocolata neagra (amaruie). Combinata cu visinele din visinata si cu stafide....mhhh...cred ca n-are rost sa va mai povestesc. ;) Se face foarte simplu si este un desert ideal pentru iubitorii de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie);
  • 200 gr. ciocolata amaruie (neagra);
  • 5 gr. gelatina granule;
  • 2 linguri apa rece;
  • 200 ml frisca lichida (batuta);
  • o mana se stafide;
  • 2 linguri visinata (de pus in mousse);
  • 2 linguri de visinata (pentru pus stafidele la hidratat);
  • visine din visinata fara samburi - cate dorim (pentru decor);
  • bucatele de ciocolata (pentru decor);
  • putin sirop gros de visine (daca avem)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide:

Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece.


Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.


Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata.


Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina hidratata (v-a avea o textura inghegata, ca piftia). Amestecam bine pana se topeste toata gelatina. Lasam la racit la temperatura camerei.


Batem cei 200 ml. frisca lichida pana obtinem o pufosenie de frisca.


Cand crema de ciocolata s-a racit complet, adaugam treptat, lingura cu lingura, toata frisca batuta. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.


Adaugam 2 linguri de visinata, stafidele bine scurse si continuam sa amestecam usor.


Pregatim cateva cupe frumoase si cu ajutorul unei linguri asezam mousse-ul.


Ornal cu bucatele de ciocolata, visine din visinata (fara samburi) si picuram din loc in loc sirop de visine.


Servim imediat sau il pastram la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Acest mousse il putem folosi cu succes si la torturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Giana 1

13.06.2014, 08:59

Super super, doar ce-am pus visinele la borcan

gaby_gabytza 1

17.02.2015, 11:56

o bunatate super reteta

Krystyan Trendy 1

11.05.2015, 21:18

Ce deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata cu frisca