Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios
citeste mai mult
Mi-a fost o pofta ieri de mucenici si astazi am facut si eu.Am facut aluat de cozonac si am dat mucenici prin miere si nuca.
Se pune intr-un vas faina iar in mijloc se face maiaua din drojdie lapte caldut si 3 linguri de zahar.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se poate framanta aluatul.Se pun ouale,zaharul vanilat,un praf de sare,smantana si lapte caldut.Se framanta adaugand lapte atat cat sa iasa un aluat nu prea moale.Intr-un vas am topit untul in ulei de masline.Se toarna untul topit si uleiul peste aluat si se framanta din nou.Se da aluatul la dospit.
Cand aluatul a dospit se fac din aluat mucenici si se pun la cuptor pentru 30-35 minute la foc potrivit.Se scot din cuptor se baga in siropul facut din zahar,apa si estenta de vanilie care a fost fiert in prealabil.Se trec rapid prin sirop pe urma se dau prin miere cu fata si se pune peste ei nuca macinata.Sunt foarte,foarte buni!
Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios
citeste mai mult