Mucenici

de baby_ktalyna in Dulciuri, 20 Oct 2013 | 901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • un praf de sare
  • pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • miere si miez de nuca macinat
  • pentru uns:
  • (inainte de a fi bagati la cuptor)
  • 50 ml lapte
  • un galbenus
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Am inceput prin a face siropul: punem 300 ml apa,zaharul si zaharul vanilat la foc si lasam sa fiarba pana oblinem un sirop.Cand inca mai e putin caldut punem coaja de lamaie.


Intr-un castron incapator punem faina,facem o gropita unde adaugam pliculetul de drojdie,zaharul,sarea,oul,untul topit si laptele si se incepe framantarea( cca 20 min) pana la obtinerea unu aluat ce nu se lipeste si este elastic.Lasam acoperit o ora la dospit.


Aluatul se pune pe masa infainata si se imparte in 20 bilute de marime egala.Rulam fiecare biluta pana obtinem un rulou care il intoarcem la capete un capat spre interior celalalt spre exterior.Ii punem in tava si mai lasam la crescut cca o ora apoi ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele,si lasam pentru 20 de minute la cuptor pana devin aurii.Mucenicii se ung cu siropul racit sau se pot scufunda in sirop dupa care ii ungem cu miere si presaram peste ei nuca macinata.

 

TIPS-URI

1

pentru 40 de mucenici se dubleaza ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

baby_ktalyna 1

20.10.2013, 19:05

dada e si vremea lor

Panacris 1

20.10.2013, 19:33

Katalyna

Rocsi 1

21.10.2013, 11:12

Ce frumosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (2)