Placinta cu iaurt

de alinutza1983 in Dulciuri, 6 Feb 2011 | 13011 vizualizari

 

Niciun weekend fara ceva dulce...... :)
O prajitura rapida ( ma stiti doar ca sunt adepta retetelor rapide ), gustoasa si ieftina...

 

INGREDIENTE

  • 1/ pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr unt topit
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • stafide inmuiate in rom ( sau coniac ) dupa gust si generozitate- eu am pus cca 100 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit.


2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul sa fie unul ceva mai gras).


3. Compozitia de iaurt se toarna peste foile dn tava, apoi presaram si stafidele si dam la copt, la foc mic cca 1 h..( cat timp ne savuram cafeaua de dimineata)...


4. Daca se intampla ca placinta sa se rumeneasca prea mult , o acoperim cu hartie ( ca sa se coaca si la interior, fara a se arde)...

 

TIPS-URI

1

In functie de tava folosita , placinta poate iesi mai inalta sau nu ( eu am folosit tava de argaz si nu am fost asa multumita de rezultat- mi-a iesit destul de joasa placinta)..dar macar e gustoasa!

2

Culoarea galbena am obtinut-o pentru ca am folosit oua de tara..daca folosim din cele de la magazin vom avea o prajitura ceva mai palida...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

vanilla 1

07.02.2011, 14:25

MotanLaOale 1

07.02.2011, 15:53

buna buna

adry88 1

04.07.2011, 17:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Mug cake- Chec de ciocolată în 2 minute