Mucenici moldovenesti - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 2664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar,
  • 2 pachetele drojdie (proaspata sau uscata),
  • 7 linguri ulei,
  • 100 gr margarita topita,
  • 400 ml apa calda,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 pachetele zahar vanilat,
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg).  
  • Sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5 linguri cu varf zahar,
  • 3 felii de lamaie,
  • esenta de rom.
  • 200 gr nuca macinata
  • miere ~ 10 linguri  
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti - de post:

Topim margarina impreuna cu uleiul si lasam la racit. Intr-un vas adaugam apa calduta, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si drojdia (daca este proaspata, daca este uscata o amestecam cu faina) si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam si margarina topita impreuna cu uleiul. Faina o cernem si o incorporam incet in amestecul de mai sus, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut intr-un loc cald maxim 30 minute.


Cand aluatul a crescut, ne ungem cu ulei pe maini, la fel si suprafata de lucru si framantam un pic aluatul. Se imparte in 20 bucati. Fiecare bucatica se ruleaza in mana si se face un opt. Se pun in tava si se mai lasa la crescut tot in loc cald pentru ~ 20 minute. Se coc la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Intre timp facem si siropul. Punem apa pe foc, adaugam zahar, feliile de lamaie si putina esenta de rom. Fierbem ~ 15 minute. Cand sunt gata se ung cu siropul facut, miere si se tavalesc prin nuca macinata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

iri_iri 1

09.03.2012, 05:12

imi plac

gaby_gabytza 1

09.03.2012, 08:27

Foarte buni

MIUTA 1

09.03.2012, 17:14

Super buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat ras (de post)