Mucenici moldovenesti ("Sfintisori")

de dakris in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 2568 vizualizari

 

Sunt aromati, pufosi si deliciosi...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 125 ml lapte caldut
  • 125 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru uns inainte de a-i introduce in cuptor
  • 30 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Decor
  • 80 g miez de nuca macinata
  • miere
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti ("Sfintisori"):

Siropul


Intr-un ibric se toarna apa si zaharul si se fierbe pe foc pana se topeste zaharul. Cand siropul s-a racorit un pic se pune coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie.


Aluatul


Mai intai se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte. Amestecam bine si o lasam la loc caldut pana face basicute.


Faina cernuta se pune intr-un castron. Se face in mijloc un „cuib” in care adaugam oul, zaharul, sarea, apa si laptele, untul topit, coaja rasa de portocala si maiaua. Se amesteca bine si se framanta. Aluatul rezultat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit, la loc caldut, cca 1 ora si jumatate.


Infainam suprafata de lucru si impartim aluatul in 20 parti pe cat posibil egale. Fiecare bucatica de aluat se face sul subtire de cca 50 cm si se modeleaza ca in imaginile de mai jos.


Asezam aluatul modelat in tava, peste hartia de copt si lasam la dospit inca 20-30 min. Apoi, cu ajutorul unei pensule, ungem mucenicii cu un amestec format dintr-un galbenus si 30 ml lapte.


Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru cca 30 min pana se rumenesc dupa preferinta


Dupa ce se scot de la cuptor, ii ungem cu miere (e important ca mucenicii sa fie fierbinti, astfel mierea se va intinde frumos) si ii tavalim prin nuca macinata. Apoi se pun intr-o tava in care turnam sirop care se va imbiba lent in acestia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti ("Sfintisori")" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

09.03.2012, 17:16

Cris2711 1

15.03.2012, 18:38

frumosi

dakris 1

16.03.2012, 08:24

multumesc, cris2711!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori