Muffins cu cafea si ciocolata alba

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 6 linguri iaurt
  • 90 ml cafea foarte tare
  • 80 ml ulei
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu cafea si ciocolata alba:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie. Intr-un alt bol se mixeaza ingredientele lichide: ouale, uleiul, iaurtul, cafeaua (va sfatuiesc sa faceti o cafea extrem de tare astfel incat muffinsii sa aiba un gust deosebit).


Se toarna mixul lichid peste ingredientele uscate si se amesteca cu miscari ample si cat mai putine. Se toarna compozitia in tava de briose sau/si formele de silicon astfel incat sa umple jumatate din forma, apoi se presara bucatele de ciocolata alba, si se mai adauga compozitie pana ce formele sunt umplute trei sferturi. Se repartizeaza compozitia in 12-15 forme, in care anterior am pus hartiute speciale si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade.


Dupa 15-20 minute se scot briosele din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic. Se orneaza dupa preferinte. Eu am ales frisca, peste care am preserat putina cafea macinata. Si pentru ca suntem in luna iubirii, am facut cateva inimioare din ciocolata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu cafea si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ionela2682 1

09.04.2013, 16:45

Ce scumpe sunt!!

anomisana 1

27.11.2013, 12:05

Foarte apetisante, abia astept sa le incerc si eu.

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 00:31

cu siguranta le voi incerca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata umplute cu gem de afine