Muffins cu cafea si ciocolata alba

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 6 linguri iaurt
  • 90 ml cafea foarte tare
  • 80 ml ulei
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu cafea si ciocolata alba:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie.   Intr-un alt bol se mixeaza ingredientele lichide: ouale, uleiul, iaurtul, cafeaua (va sfatuiesc sa faceti o cafea extrem de tare astfel incat muffinsii sa aiba un gust deosebit).  

Se toarna mixul lichid peste ingredientele uscate si se amesteca cu miscari ample si cat mai putine.   Se toarna compozitia  in tava de briose sau/si formele de silicon astfel incat sa umple jumatate din forma, apoi se presara bucatele de ciocolata alba, si se mai adauga compozitie pana ce formele sunt umplute trei sferturi. Se repartizeaza compozitia in 12-15 forme, in care anterior am pus hartiute speciale si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade.  

Dupa 15-20 minute se scot briosele din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.   Se orneaza dupa preferinte. Eu am ales frisca, peste care am preserat putina cafea macinata. Si pentru ca suntem in luna iubirii, am facut cateva inimioare din ciocolata.  

Pofta buna!  

 

RETETA IN IMAGINI

Muffins cu cafea si ciocolata alba-0
Muffins cu cafea si ciocolata alba-1
Muffins cu cafea si ciocolata alba-2
Muffins cu cafea si ciocolata alba-3
Muffins cu cafea si ciocolata alba-4
Muffins cu cafea si ciocolata alba-5
Muffins cu cafea si ciocolata alba-6

COMENTARII (15)

ionela2682

ionela2682 1

09.04.2013, 16:45

Ce scumpe sunt!!

anomisana

anomisana 1

27.11.2013, 12:05

Foarte apetisante, abia astept sa le incerc si eu.

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 00:31

cu siguranta le voi incerca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!