Muffins cu ciocolata de post

de andreea123 in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 4892 vizualizari

 

Sunt extraordinare de bune!

 

INGREDIENTE

  • 250ml lapte de soia (Alpro-Soya, cel mai bun lapte de soia)
  • 150g de zahar
  • 30g de ulei
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • 200g de faina
  • bucatele mici de ciocolata menaj  (Galactic - de post)
  • esenta de vanilie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ciocolata de post:

Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie.

Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de faina, apoi se pun cele 2 linguri de cacao amestecand de sus in jos, pana se incorporeaza.

Se toarna in forme cu ajutorul unei linguri (eu am folosit forme de unica folosinta din aluminiu, pe care le-am achizitionat din Ungaria, dar se gasesc si in RO).

Deasupra se presara bucatelele de ciocolata si se dau la copt (eu avand forme individuale le-am pus in tava de la cuptor) la foc potrivit 180°C timp de 25 min.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In formele de unica folosinta din aluminiu, nu se pune hartie si nu se tapeteaza cu faina. Cand s-au racit se scot muffinsurile din forme, tragand usor de laturile formei pana se desprind din forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii