Muffins cu ciocolata de post

de andreea123 in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 3207 vizualizari

 

Sunt extraordinare de bune!

 

INGREDIENTE

  • 250ml lapte de soia (Alpro-Soya, cel mai bun lapte de soia)
  • 150g de zahar
  • 30g de ulei
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • 200g de faina
  • bucatele mici de ciocolata menaj  (Galactic - de post)
  • esenta de vanilie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ciocolata de post:

Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie.


Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de faina, apoi se pun cele 2 linguri de cacao amestecand de sus in jos, pana se incorporeaza.


Se toarna in forme cu ajutorul unei linguri (eu am folosit forme de unica folosinta din aluminiu, pe care le-am achizitionat din Ungaria, dar se gasesc si in RO).


Deasupra se presara bucatelele de ciocolata si se dau la copt (eu avand forme individuale le-am pus in tava de la cuptor) la foc potrivit 180°C timp de 25 min.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In formele de unica folosinta din aluminiu, nu se pune hartie si nu se tapeteaza cu faina. Cand s-au racit se scot muffinsurile din forme, tragand usor de laturile formei pana se desprind din forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

24.03.2011, 22:43

super

divainbucatarie 1

25.03.2011, 16:11

VERONICA2607 1

07.03.2012, 15:44

bune....arata superb!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de varza murata cu orez