Muffins cu ciocolata de post

de andreea123 in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 2939 vizualizari

 

Sunt extraordinare de bune!

 

INGREDIENTE

  • 250ml lapte de soia (Alpro-Soya, cel mai bun lapte de soia)
  • 150g de zahar
  • 30g de ulei
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • 200g de faina
  • bucatele mici de ciocolata menaj  (Galactic - de post)
  • esenta de vanilie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ciocolata de post:

Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie.


Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de faina, apoi se pun cele 2 linguri de cacao amestecand de sus in jos, pana se incorporeaza.


Se toarna in forme cu ajutorul unei linguri (eu am folosit forme de unica folosinta din aluminiu, pe care le-am achizitionat din Ungaria, dar se gasesc si in RO).


Deasupra se presara bucatelele de ciocolata si se dau la copt (eu avand forme individuale le-am pus in tava de la cuptor) la foc potrivit 180°C timp de 25 min.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In formele de unica folosinta din aluminiu, nu se pune hartie si nu se tapeteaza cu faina. Cand s-au racit se scot muffinsurile din forme, tragand usor de laturile formei pana se desprind din forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

24.03.2011, 22:43

super

divainbucatarie 1

25.03.2011, 16:11

VERONICA2607 1

07.03.2012, 15:44

bune....arata superb!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)