"Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Ian 2011 | 8736 vizualizari

 

Mujadara este o mancare araba foarte simpla , dar foarte satioasa.Este foarte buna de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • 1/3  cana linte verde  
  • 8 linguri ulei de masline  
  • 2 lingurite chimin macinat  
  • 7-8  catei de usturoi intregi  
  • 1 ceapa mare sau 2 de marime medie
  • 1 si 1/2 lingurite sare
  • 2  si 1/2 cani de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe:

Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus 1/2 lingurita de sare.



Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.



Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel 5 minute apoi se strecoara de apa si se spala bine , pana apa ce se scurge de pe el devine limpede.



Lintea se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa in care a fiert.



Intr-o cratita antiaderenta se pun 2 si 1/2 pahare de apa(daca apa in care a fiert lintea nu e sufucienta se mai completeaza cu apa fiarta), 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de chimin, cateii de usturoi si lintea;cand incepe sa fiarbe se adauga orezul.



Se acopera cu un capac si se reduce focul la minimum; se fierbe astfel 25 de minute.



In caz ca se foloseste cratita" rice cooker" se puna la inceput la fiert apa cu sarea,lintea fiarta,chiminul,cateii de usturoi, uleiul de masline; cand incepe sa fiarba se adauga orezul scurs de apa si se inchide cratita.



Intr-o tigaie antiaderenta se incinge restul de ulei de masline( 4 linguri) si se caleste ceapa taiata pestisori, pana ia o culoare buna.



Se pune pe un platou orezul fiert cu linte si se presara cu ceapa calita.



Se serveste cu salata mixta sau iaurt.



Vezi:



http://www.bucataras.ro/retete/salatit-khodar-meshakel-salata-mixta-stil-arab-14474.html



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Orezul stil arab este diferit de pilaful nostru; se fierbe cu mai putina apa, in asa fel incat bobul fiert sa ramana ferm.

2

Priceperea gospodinelor se apreciaza dupa aspectul orezului.

3

Nu se amesteca deloc dupa ce incepe sa fiarba, pentru a nu se zdrobi boabele de orez.

4

La o cana de orez se pun 1 si 1/4 cani de apa.

5

Ceapa se caleste la foc mic sa nu se arda, doar trebuie sa ia o culoare usor bruna.

6

De cand am descoperit cratita"rice cooker" o folosesc si la acest fel de mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Mihaela11_jo 1

19.01.2011, 21:47

Cris 2711

retetepersane 1

13.02.2011, 20:45

Arata delicios!!! Imi place foarte mult orezul asta

Mihaela11_jo 1

14.02.2011, 01:16

Multumesc; in tarile arabe orezul este alimentul de baza si se prepara in foarte multe variante

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de soia cu cus-cus