Muraturi

de ianculubita in Muraturi, 9 Oct 2011 | 7545 vizualizari

 

Am pus si muraturile,ma grabesc sa va dau reteta;este reteta tatalui meu,rezultatul este excelent si nu as da aceasta reteta pe o alta,oricat de apetisanta ar fi;de ce??? pentru ca se mureaza foarte repede,sunt aromate,usor picante(la mine mai mult),nu sunt foarte sarate nici foarte acre,sa ti se ridice caciula;cine are incredere,sa-si noteze reteta....
ingredientele sunt pentru un bidon de 60l si mai ramane ceva de pus intr-un borcan.

 

INGREDIENTE

  • 30kg de muraturi albe spre roz la culoare
  • 2kg de morcov
  • 1conopida mare
  • telina cu frunze 2buc.
  • sfecla rosie 2buc.
  • 4gutui mari
  • 500g hrean
  • 500g ardei iuti
  • 2kg de castraveti mai mari
  • 2kg de ardei kapia
  • 1kg de mere ionatane
  • 500g usturoi
  • bete cu flori de marar uscate
  • frunze de visin sau stejar
  • 1kg de sare
  • 25 de pastile de aspirine(acid acetilsalicilic)
  • 30l de apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi:

Toate ingredientele curatate,spalate,taiate se pun intercalat in bidon,ultimul strat fiind cel de frunze si marar;apa fiarta cu sare se toarna peste muraturi,se pune capacul,dupa 2zile se dizolva aspirina in putina zeama apoi se vantura saramura sa se omogenizeze toate aromele;este bine sa se mai vanture din cand in cand sa nu aveti surprize,chiar daca sunt puse cu apa oparita;pentru cine pune in cantitati mai mici,reteta este de 300g sare la 10l de apa si 1aspirina la 2l de lichid.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adry88 1

10.10.2011, 12:16

MotanLaOale 1

10.10.2011, 12:33

bune bune ...... in borcane de sticla si fara conservanti ........... tin si 2 ani

alinutzika 1

10.10.2011, 14:34

tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Straturi cu sfecla si conopida