Musaca

de alilianaa in Vita, 2 Feb 2013 | 1922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 500 g carne amestec (vita si porc)
  • 250 g bacon
  • un morcov
  • 2 cepe
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smatana dulce
  • 50 g unt
  • sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei( dupa gust si inspiratie)
  • verdeata( marar si patrunjel)
  • 30 ml ulei
  • un ou
  • 0 felie de cascaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Pireul: Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se pun la fiert cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa, se adauga untul, laptele si smantana. Se paseaza cu instrumentul specific pana ce toade devin o pasta omogena. Se potriveste de sare.


Carnea: Intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei. Cand uleiul s-a incins se pune ceapa, morcovul (spalate, tocate). Cand sunt pregatite jumatate se pune carnea, baconul, sarea piperul, cimbrul si boiaua dulce de ardei. La final am adaugat un ou pentru a se lega mai bine compozitia. Se adauga patrunjel si marar verde (eu am pus de la congelator).


Asezarea: Intr-o tava de yena, am pus putin ulei. Am pus in un strat de pireu, un strat de carne si am acoperit cu un strat de pireu. Deasupra am pus bucatele mici de cascaval si cimbru.


Am lasat la cuptor pana ce a capatat deasupra o culoare aramie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

alilianaa 1

02.02.2013, 23:06

Multumesc tuturor! Portia va apartine si inca altele...

Angelina_Elena 1

03.02.2013, 00:23

alilianaa 1

03.02.2013, 07:04

Multumesc Elena.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pastitsio - lasagna greceasca