Musaca cu dovlecei

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2013 | 15869 vizualizari

 

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei
  • 8 cozi de ceapa verde
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 650 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingura gris
  • 3 linguri smantana
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde, morcovul, ceapa uscata si le inabusim 2-3 minute. Punem carnea, sare, piper dupa gust, cimbrul uscat si putina apa.


Lasam sa se faca totul la foc potrivit si amestecam bine cu o paleta de lemn sa nu avem cocoloase de carne. Rosiile le dam prin blender si cand compozitia de carne este bine scazuta le incorporam, adaugam pasta de tomate si mai lasam 1-2 minute pe foc. Umplutura sa fie bine scazuta pentru a nu se inmuia dovleceii de tot in cuptor. Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca. Presaram niste marar verde tocat, 1 ou, grisul si le incorporam bine.


Ungem un vas yena cu ulei, stergem cu un servet feliile de dovlecei pentru ca lasa niste apa si asezam un rand in vas. Deasupra punem compozitia de carne, o nivelam si venim cu un alt strat de dovlecei.


Cele doua oua ramase le batem spuma impreuna cu smantana si le turnam peste dovlecei. Deasupra radem niste parmezan.


Introducem vasul in cuptor, pe care il aprindem si lasam musacaua pana prinde deasupra o crusta aurie. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Rocsi 1

14.07.2013, 21:22

Multumesc pentru toate aprecierile Daria

kytz 1

14.09.2017, 11:38

Bună musacaua de dovlecei! Mult mai ușoară decât altele!

Rocsi 1

15.09.2017, 10:58

Multumesc mult, Kytz!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu dovlecei