Musaca de cartofi

de alice_ciobanu in Porc, 13 Apr 2011 | 2070 vizualizari

 

Astăzi am pregătit o musaca după reţeta pe care o ştiu de când eram la mama acasă. Nouă ne place foarte mult acest fel de mâncare, mai ales că se poate servi atât rece cât şi caldă.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocată
  • 5 cartofi de mărime mijlocie
  • o ceapă
  • 2 linguri bulion
  • 3 ouă
  • funze dafin, delikat, mărar deshidratat, boia de ardei dulce
  • caşcaval (mi-am dat seama abia când era totul pregătit pentru cuptor că nu mai aveam caşcaval în casă, astfel că a trebuit să improvizez şi am folosit 3 felii de brânză topită)

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Se căleşte o ceapă tăiată cubuleţe în puţin ulei împreună cu condimentele de mai sus. Apoi se pune carnea tocată şi se căleşte cam 10 minute, învârtind din când în când. Se pun apoi două linguri de bulion şi o cană de apă şi se lasă totul la foc potrivit cam 20 minute. Separat cartofii se curăţa, se spală şi se taie în felii de 5mm grosime. Se prăjesc în tigaie, nu foarte mult ci doar cât să devină rumeniţi pe fiecare parte. Ouăle se fierb tare, se curăţă şi se vor tăia felii.


Într-un vas yenna se pune un rând de cartofi, un rând de carne, ouăle tăiate felii, apoi iar un rând de cartofi, carnea şi iarăşi un rând de cartofi. Se va rade caşcaval acoperind întreaga suprafaţă a vasului. Se dă totul în cuptorul, încălzit în prealabil, la foc mijlociu, aproximativ 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

14.04.2011, 12:05

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:10

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:46

Imi place cu cartofi nu refuz

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor