Musaca de cartofi

de papabundetot in Porc, 8 Mar 2014 | 5992 vizualizari

 

Astazi fiind 8 Martie,am vrut un meniu deosebit ceva ce nu am mancat de foarte multa vreme dar in acelasi timp bun si delicios.Musaca de cartofi cu carne de porc mancam in copilarie,gustul de care imi amintesc,era unul simplu si nu neaparat extrem de bun,asa ca amintindu-mi astazi de acest preparat am vrut sa il reproduc in stilul meu,cu aromele care imi plac si care ma reprezinta.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr carne tocata vita+porc
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 tije telina apio
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 si 1/2 lingurita turmenic
  • chilly
  • 5 feliute kaiser
  • 1 lingurita ienibahar
  • sos soia
  • 2 oua
  • sare roz de Himalaya
  • 200 ml smantana
  • sos barbeque
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea tocata,am adaugat putin sos soia,sare si am lasat carnea la foc pana cand si-a schimbat culoarea,s-a rumenit frumos.


Cartofii i-am curatat si spalat si i-am taiat rondele nu foarte groase.Odata carnea rumenita am luat tigaia deoparte,intr-o cratita inalta am pus putin ulei pe fundul cratitei apoi am asezat un strat de cartofi,o parte din carnea pregatita,iarasi un rand de cartofi,si tot asa pana cand am adaugat toata carnea,iar deasupra am terminat cu un strat de rondele de cartofi.Peste aceste straturi de carne si cartofi,am adaugat 2 oua batute cu 200 ml smantana si un sos barbeque cu sos soia si putina apa.Am ras deasupra cascaval si am dat musacaua la cuptor pana cand s-a rumenit frumos si cartofii s-au inmuiat.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ela68 1

08.03.2014, 21:33

o, mi-ai facut pofta

Rocsi 1

08.03.2014, 22:17

Si mie sa imi trimiti o portie

elucubratiiculinare 1

08.03.2014, 22:30

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de porc