Musaca de cartofi cu carne tocata

de Isabel in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2013 | 5381 vizualizari

 

Se poate folosi si carne tocata de vita sau amestec vita cu porc,sau pui sau curcan.

 

INGREDIENTE

  • 12 cartofi medii
  • 500 g carne tocata de porc
  • o ceapa mare
  • o ceasca zarzavat facut in casa (din ardei rosu gras si rosii)
  • 2-3 lg bulion
  • sare(delicat de legume)
  • piper
  • cimbru
  • o lingurita zahar
  • o legatura marar si olegatura patrunjel
  • 1 ou
  • 2-3 lg ulei
  • 100 g branza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

Se fierb cartofii in coaja, nu prea mult sa nu se crape, se incearca cu o scobitoare. Se curata de coaja si se taie rondele.


Intre timp se curata ceapa si se toaca fin si se caleste impreuna cu carne tocata pana ce se rumeneste usor, apoi adaugam zarzavatul si bulionul, amestecam si apoi adaugam condimentele (sare, piper, cimbru, zahar) si verdeata tocata marunt.


Se unge o tava cu putin ulei sau margarina (unt) pt copt si se aseaza un rand de cartofi (rondele), un strat de carne, altul de cartofi si tot asa pana terminati compozitia, ultimul fiind de cartofi si dam la cuptorul incins prealabil (200 C) pt 45 minute. Scoatem si turnam un ou batut deasupra care se va intari imediat si radem branza. Dam pt inca 15-20 minute la cuptor, pana se rumeneste frumos.


Se serveste fierbinte cu castraveti, gogosari, conopida la otet.


Pofta buna...

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit doua vase unul cu branza altul fara branza,cu un strat de cartofi altul carne si iar cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

13.10.2013, 21:15

Isabel 1

15.10.2013, 09:42

ff gustoasa

tanyapatap 1

28.01.2014, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi