Musaca de cartofi cu pui

de Irina in Pui, 11 Noi 2015 | 11461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui Agricola Bacau
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 rosii potrivite
  • patrunjel verde tocat
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 50 ml lapte
  • parmezan ras
  • sare
  • piper
  • plante aromate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu pui:

Intai am pus cartofii la fiert, in coaja. 

Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am mixat cu ajutorul robotului de bucatarie.

Am tocat ceapa marunt, iar morcovii i-am dat pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei, apoi carnea la calit. Dupa ce am calit carnea am adaugat ceapa si morcovul, putina apa si am lasat sa fiarba. 

Am dat rosiile pe razatoare (solutia mai rapida de a le curata de pielita) si le-am pus in tigaie, peste carne. Am condimentat cu sare, piper si plante aromate dupa gust si amoprit focul.

Dupa ce am curatat cartofii de coaja am taiat o parte din ei rondele. 

Am uns tava pentru cuptor cu unt si am asezat rondelele de cartofi, dupa care am presarat putin parmezan peste ei.

Am pus amestecul de carne si l-am intins bine peste cartofi. 

Deasupra am preferat sa asez un strat de piure de cartofi, preparat astfel: cartofii mixati cu un ou, sare, 2 linguri de smantana si putin lapte, cat sa subtieze usor piureul, sa il pot intinde peste carne. 

La final am presarat parmezan din belsug si am pus tava cu musaca la cuptor 30 minute, in cuptorul deja incins. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui