Tocanita de ceapa cu pui

de laura_n in Pui, 20 Feb 2013 | 5690 vizualizari

 

Poate cea mai dulce si mai gustoasa tocanita, ceapa ii da un gust tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 8 cepe marisoare
  • 1 ardei rosu capia
  • un ardei verde capia
  • 1 ardei iute (nu foarte iute, mai varzuca asa)
  • 1 morcov
  • 2 cartofi mici
  • 1 pui portionat : aripi, pulpite, coaste, fara piept
  • 3 lg bulion
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • 1 lg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu pui:

Carneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare pentru ca sa fac si o supa.


Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am curatat, spalat si dat pe razatoare. Ardeii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Cartofii i-am curatat si i-am taiat cubulete.


Intr-un ceaun de tuci, am pus un pic de ulei de floarea soarelui si am pus la calit ceapa, la foc mic. Am lasat-o sa se faca bine, cam 30 min dupa care am pus morcovul, ardeii si cartofeii. Am lasat sa se mai rumeneasca un pic, am pus un praf de sare.


Intre timp, am scurs carnea din zeama in care a fiert si am pus-o la rumenit in alta tigaie, la foc iute. Apoi, am adaugat-o peste ceapa calita si am amestecat un pic. Am turnat bulionul diluat cu cateva polonice zeama de supa, am mai presarat un praf de sare, o lingura de zahar si am bagat tocanita la cuptor pentru vreo 20 min.


A iesit delicioasa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

iri_iri 1

03.07.2013, 10:34

ce mancarica buna ai facut

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 08:28

foarte gustoasa

sebirizescu 1

12.12.2013, 23:51

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui