Musaca de vinete

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2012 | 3830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 3 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • cascaval ras
  • piper
  • vegeta
  • Sos Bechamel
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 400ml lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung.


Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute.


Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta.


Se prajesc in ulei pe ambele parti.


Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge cu vinul si se lasa la fiert.


Se adauga pasta de tomate, vegeta, piperul si se lasa la fiert pana scade zeama.


Intr-o cratita se pune un strat de vinete prajite si se presara cu cascaval ras.


Se adauga un strat de carne si un alt strat de vinete presarate cu cascaval ras.


Se mai pune un strat de carne si ultimul strat de vinete.


Deasupra se toarna un strat de sos bechamel sa acopere toata suprafata.


Se presara cu cascaval ras din belsug.


Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 minute pana capata o crusta rumenita frumos.


Sosul bechamel se face topind untul, adaugand faina si laptele si amestecand bine sa nu faca cocoloase.


Se sareaza si pipereaza si se fierbe cateva minute pana se leaga.


Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa cateva minute dupa care se poate taia si servi.


Se serveste calda dar este buna si rece.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MotanLaOale 1

05.10.2012, 22:40

babi5 1

18.12.2014, 07:13

MotanLaOale 1

18.12.2014, 08:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete (Reteta Video)