Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”

de asubana in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 4806 vizualizari

 

Nu necesita prajire,eu folosesc tigaia gril de bucatarie sau stropesc legumele cu ulei de masline si le dau la cuptor le fac semi gatite apoi le pregatesc pentru musaca....

 

INGREDIENTE

  • 2 portii piept de pui sau 500 g carne tocata , 
  • 500 g cartofi,
  • 2 vinete mari,
  • 6 ardei grasi,
  • 8  rosii mari,
  • 2 catei de usturoi,
  • 6 linguri cu ulei de masline,
  • 200 ml smantana,
  • 150 g cascaval,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”:

Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor ,


Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute,


Se pun pe gratar de abur impreuna cu ardeii intregi si se curata in prealabil de coaja si seminte si se fac fasii.Cartofii se fierb in coaja si putina sare si se lasa sa se raceasca, apoi se taie rondele,


la fel si rosiile se fac rondele si se lasa pe gratar cateva minute sa se moaie putin.Se pot curata de coaja se lasa putin cu usturoi ras deasupra.


Se stropesc legumele cu uleiul de masline.Intr-un vas yena sau o tava gratinata se asaza in straturi un rand de cartofi, unul de piept de pui gratar, unul de vinete, ardei rosii; sa formati un strat placut de culori.Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.


Faceti un beshamel (din ou cu faina sare,piper si smantana ,batute ca la omleta )Asaza deasupra cascavalul taiat felii sau dat prin razatoarePotriveste gustul de sare, piper si cimbru.


Se serveste un dresing de smantana cu usturoi si marar verde sa fie mai suculenta.


Lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.(pana se rumeneste)









 

TIPS-URI

1

Nu mai am foto in ordine in care le-am facut dar reiese din reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:56

elena1988 1

25.03.2011, 13:29

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere de albine