Muschiulet de vita la tigaie

de mihaelar63 in Vita, 25 Iul 2014 | 18270 vizualizari

 

Am preparat acest muschiulet inspirata de Raymond Blanc respectat bucatar francez cu doua stele Michelin care gateste in Anglia de peste 30 de ani . Sunt cucerita de naturaletea si bucuria cu care gateste .Eu din motive de lipsa timp si din cauza caldurii excesive nu am pus muschiuletul la cuptor , am continuat prepararea sub capac .

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet vita (500 gr)
  • 2 linguri mustar frantuzesc cu boabe intregi
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • fulgi de chilli
  • cimbru verde
  • ulei masline
  • 50 gr unt
  • sare
  • Garnitura:
  • 500 gr Bob verde,
  • 1 morcov ,
  • 2 catei usturoi ,
  • 50 ml ulei masline ,
  • sare ,
  • patrunjel verde .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de vita la tigaie:

Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii .

Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca  la temperatura camerei minimum 30 minute .

ATENTIE: NU SARATI .

Intr-o tigaie teflonata  topiti untul  . Tigaia trebuie sa fie incinsa .

Prajiti  muschiuletul pe toate partile , atat cat capata o usoara crusta . Nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte .

Am pus capacul pe tigaie si am mai lasat 5-10 minute avand grija sa intorc muschiuletul din cand in cand . In mod normal ar fi trebuit sa dau la cuptor dar am evitat sa mai produc caldura excesiva .

Scoateti muschiuletul pe o farfurie si-l lasati sa se ,, odihneasca '' putin [ 5 min ].

Feliati cu un cutit bine ascutit felii subtirii . Obtineti minunate felii rozee.

Cu timpul , exersand va puteti obtine carnea mai rozee sau mai bine facuta in functie de gustul personal ajustand timpii de preparare .

Se sareaza doar la servire astfel carnea se pastreaza frageda .

Serviti cu garnitura preferata .Noi am avut garnitura de bob scazut. Bobul l-am fiert cu morcovul si usturoiul calite in ulei de masline +sare +patrunjel verde

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa fie in momentul prepararii la temperatura mediului ambiant .

2

Se sareaza doar la sfarsit pentru mentinerea fragezimii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de vita la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

25.07.2014, 12:31

Da Merisor , stiu , ai plecat dupa muschiulet si ai ajuns la nuci )))

ianculubita 1

25.07.2014, 13:18

ce bunatate!!! si cu bob...mmmm

Gherca Daniela 1

25.07.2014, 14:16

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vitel cu sos de rodii