Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi in Porc, 11 Dec 2017 | 2339 vizualizari

 

La noi in casa orezul nu este prea iubit. Pregatim destul de rar fie un pilaf cu ciuperci pentru zilele de post, fie il folosim la sarmale si din cand in cand, un orez cu carne. Am cumparat eu doi muschiuleti frumosi de porc, niste ciuperci si am zis ca mi-as dori alaturi o garnitura de orez. Si ca sa nu fac pilaf, m-am oprit la un orez cu unt si parmezan, bun, bun, bun de tot si cremos. Ce credeti ca au zis ai mei? Vezi sa mai faci reteta asta, ca ne place! Deci, inca o reteta reusita!

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti fragezi de porc
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 1 mana de rosii cherry (eu am folosit de la congelator)
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa oregano uscat

Pentru orez:

  • 150 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • 500-600 ml apa
  • 60 gr unt
  • 3 linguri cu varf parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan:

Spalati carnea, o stergeti bine.

Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou.

Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano si usturoiul pisat.

Tapetati cu hartie de copt o tava, asezati muschiuletii, apoi cu un penson ii ungeti cu amestecul de condimente, pe ambele parti.

Ciupercile le spalati bine si le stergeti, apoi le asezati in tava.

Le ungeti si pe ele cu putin din amestecul de condimente.

Deasupra dati drumul rosiilor cherry.

Acoperiti tava cu spaniol, introduceti carnea in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 40 de minute, apoi o descoperiti si o mai lasati in cuptor pentru 20 de minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o acoperiti ca sa se pastreze frageda.


Orezul:

Ceapa o curatati si o tocati marunt.

Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa si o innabusiti 2-3 minute la foc mic.

Adaugati orezul, spalat in doua-trei ape inainte, amestecati.

Turnati 500 de ml de apa clocotita, reglati focul potrivit si acoperiti cu un capac.

Amestecati din cand in cand, pana orezul este bine patruns. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati. Eu am mai pus 100 de ml.

Cand orezul este bine fiert si lichidul a scazut, adaugati untul, amestecati pana este complet topit, apoi puneti parmezanul ras.

Dati gust cu sare si piper, amestecati.

Mai lasati circa 1 minute pe foc, apoi dati orezul deoparte de pe foc.

Serviti muschiuletul feliat cu orez, ciuperci si deasupra stropiti cu sosul din tava.

Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

diaconta 1

20.12.2018, 15:36

Am mai zis eu ca asa frumoase si ingrijite sunt preparatele tale

Sidy 1

20.12.2018, 16:16

Pot sa vin la masa la tine ? Te rooooog frumos ...

Rocsi 1

21.12.2018, 10:20

Va multumesc mult pentru toate aprecierile!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura marinata in sos picant