Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

de simona72 in Prajituri, 3 Apr 2014 | 5346 vizualizari

 

Inspirat de la Alina_8 sau raphsody cum o mai cunosc unii dintre noi...o combinatie perfecta. Multumesc!!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • 250 gr capsuni congelate
  • 300 gr zmeura congelata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 150 gr marshmallows
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 3 linguri smantana
  • pt sirop:
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 cescuta apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura:

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de paletele mixerului. Adaugam cate un galbenus, continuam mixarea si uleiul in fir subtire. Separat, amestecam faina, cacaoa si praful de copt si le adaugam la spuma de oua. Amestecam usor cu un tel, punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute. Lasam sa se raceasca si numai dupa racirea completa a blatului, trasam cu un cutit cu varful bine ascutit de jur imprejurul blatului, lasand marginea intreaga a blatului. Scobim si scoatem miezul cu o lingurita, iar bucatelele scoase le faramitam intre degete.

Pt crema: capsunele si zmeura se pune intr-un vas cu fundul dublu impreuna cu 2 linguri zahar. Se lasa sa fiarba pana fructele s-au inmuiat(10-15 minute), se adauga marshmallows si se amesteca mereu pana acestea s-au topit. Se da vasul la rece. Frisca se mixeaza cu indulcitorul pulbere, iar la urma se adauga smantana.

Dupa ce crema de fructe s-a racit, am luat cu o lingura mare toata spuma de fructe de deasupra pe care am amestecat-o cu frisca, iar la fund a ramas ca un fel de gem de fructe. Cu acest gem de fructe am captusit tot blatul scobit, peste am pus crema de frisca cu fructe, iar peste crema firimiturile de blat. Am apasat putin cu mainile pentru a face firimiturile sa stea pe crema si le-am insiropat cu siropul facut din zahar ars si apa.

Dam prajitura la frigider pt cel putin 2-3 ore sau pana a doua zi.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure de padure