Musuroi de cartita cu zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 21 Feb 2014 | 6312 vizualizari

 

Miroase a primavara si caritele au scos capul la soare..ma rog e deja seara ,dar n-are importanta...taiem musuroiul maine pe ziua....abia sta linistit la frigider....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mari
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone-250 g
  • 2 linguri lapte
  • 100 ml frisca lichida- am avut Hulala
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 200 g zmeura
  • ''Cartite''
  • frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu zmeura:

Blat:

Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare.Galbenusurile le mixam cu 6 linguri de zahar pana se topeste zaharul se adauga uleiul si se mixeaza in continuare.Se adauga cacaoa si praful de copt,omogenizandu-se bine.Se adauga faina cernuta si la final albusurile batute ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort diametrul 20 cm,se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile impreuna cu zaharul ci laptele  pe baie de abur pana se ingroasa si zaharul s-a topit.Cat pregatim galbenusurile punem gelatina la hidratat in apa rece.Intr-un castron punem branza mascarpone.Batem frisca bine.Luam galbenusurile de pe foc,le lasam 5-10 min,apoi adaugam gelatina,omogenizam si incorporam in branza mascarpone,la final adaugam frisca.

Asamblare:

Blatul de tort racit il scobim in mijloc in asa fel incat sa lasam o margine de un deget grosime.Partea care am scos-o din mijlocul tortului o sfaramam.Turnam crema in interiorul tortului ,in etape,turnam un strat adaugam zmeura,mai turnam un strat apoi zmeura iar deasupra restul de crema lasam sa se prelinga pe marginile tortului.Apoi imbracam totul cu partea sfaramata de blat.Eu am ornat cu un pic de frisca,imaginandu-mi ca au iesit cartitele la soare.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata