Nalangate moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 10623 vizualizari

 

Fetelor din Moldova,isi aminteste cineva de aceste delicioase gogosele facute de mame sau bunici????
Cand eram copil,acestea erau considerate un rasfat la noi, pentru ca eu in mod special fiind mai mica si stand mai mult pe langa mama,stiam ca gogosile erau facute doar cu faina si apa!!!ei dar cand era cate o sarbatoare,ne rasfata cu aceste nalangate!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g branza sarata
  • 1 cutie cu iaurt,250ml
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • arome
  • ulei pentru prajit
  • faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nalangate moldovenesti:

Batem bine ouale, adaugam branza rasa, iaurtul, bicarbonatul, aromele si faina cat sa rezulte un aluat ca si smantana. Dupa ce aluatul s-a odihnit 10 minute, luam cu lingura din compozitie si punem in vasul cu ulei incins. Le scoatem pe farfurie si le pudram cu zahar.


Am uitat sa masor faina, dar nu cred ca merge mai mult de 1 cana

 

TIPS-URI

1

reteta nu contine zahar

2

atentie la faina, nu trebuie pusa prea multa

Daca ti-a placut reteta noastra "Nalangate moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

14.05.2013, 11:31

Eu sunt din Moldova dar nu am mancat si nu am auzit pana acum de nalangate. Probabil se fac dar nu la noi

Lau 1

14.05.2013, 15:14

eu am mancat si tare bune mai sunt

diaconta 1

14.05.2013, 20:15

nu stiu de ce le cheama asa,dar trebuie sa fie foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Minciunele (Gogosi cu lingura)