Napolitane cu caramel şi alune

de madi_marin in Prajituri, 24 Noi 2012 | 15518 vizualizari

 

Desertul de azi e o combinatie dulce-sarat delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de napolitane
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g alune sărate fără coajă
  • esenţă de vanilie
  • 4 pătrăţele de ciocolată amăruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu caramel şi alune:

Punem la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Obţinem un caramel clar şi nu foarte închis la culoare pe care îl lăsăm puţin deoparte.

Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 de g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte mărunt, ciocolata rasă şi esenţa. Se amestecă bine compoziţia.

Caramelul se pune din nou la foc mic şi peste el se toarnă compoziţia de unt preparată înainte. Se amestecă continuu până ce s-a dizolvat tot caramelul. se stinge focul şi se lasă până ajunge călduţă.

Se repartizează pe foile de napolitane, apoi se aşează deasupra o greutate. Se dă prăjitura la frigider, apoi se poate tăia în forma dorită.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel şi alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Micutza Luana 1

20.01.2015, 12:00

la favorite!

botcrina 1

20.01.2015, 14:24

shukly 1

20.01.2015, 17:08

alune sarate??? e o prajitura dulce nu sarata...se pun alune nesarate, sau de padure sau nuci, eu o fac cu nuci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere si budinca de vanilie