"Nebunie" cu fructe

de diaconta in Prajituri, 6 Sep 2010 | 6473 vizualizari

 

Parca niciodata fructele nu sunt prea multe pentru o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • zahar
  • ulei
  • faina
  • cacao
  • lapte
  • crema de vanilie si lamaie Dr.Oetker
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • gelatina tort jele
  • capsuni,visine,afine
  • frisca pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Nebunie" cu fructe:

Pentru blat:

6 oua

1 cana si jumatate de zahar

8 linguri de apa

5 linguri de ulei

2 lingura cacao

1 cana si jumatate faina

1 praf de copt

coaja de lamaie

multe fructe:visine,capsuni,afine

Se pune sa fiarba zaharul cu cele 8 linguri de apa pana se face un sirop lipicios.

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma,se adauga siropul fierbinte.Apoi se adauga galbenusurile pe rand,uleiul,aromele ,faina si praful de copt.

Se toarna jumatate din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se presara cu putin pesmet si apoi se aseaza fructele taiate in bucati.

In cealalta jumatate de aluat se adauga cacaua si se pune peste fructe.

Se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Crema:

Pentru crema am folosit 1 plic crema de vanilie si unul de crema de lamaie de la Dr.Oetker.

Se amesteca cele doua creme cu 4 linguri zahar pudra si 400 ml lapte rece.

Cand blatul s-a copt, se lasa sa se raceasca,se taie in doua si se pune crema la mijloc.

Deasupra am pus un jeleu de visine:

200 gr visine se pun in blender cu 100 gr zahar.Se adauga apoi 100 ml apa rece si 1 plic tort jele rosu.

Se da un clocot si dupa ce s-a racit putin se pune peste prajitura.

se orneaza cu frisca.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Nebunie" cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

08.09.2010, 19:00

Mersi Ionix cred ca uneori chiar exagerez cu fructele

ela 1

08.09.2010, 23:46

nebunieeeeeee......capat si eu o portie????

diaconta 1

09.09.2010, 08:28

te inscrii si tu la "nebunie" Ela?....o sa fim cu totii "putin luati" dar foarte inspirati

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire