Negresa

de Ancutsa in Prajituri, 5 Iun 2016 | 4452 vizualizari

 

Negresa mi se pare perfecta pentru o duminica sau o onomastica. Ador bezeaua si o asociez cu gustul copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt sau margarina;
  • 5 oua (folosim doar galbenusurile la blat, vom pastra albusurile pentru bezea);
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 4 linguri de cacao;
  • 7 linguri de faina;
  • 1 praf de copt.
  • Pentru bezea:
  • cele 5 albusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare.
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 4 linguri de zahar;
  • 25 g unt.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Blatul:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc mediu.

 

Bezeaua:

Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si zeama de lamaie si batem bine pana obtinem o bezea consistenta.

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 20 minute.

 

Glazura:

Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.

Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, indepartam cu grija foaia de copt, apoi o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/negresa.html

TIPS-URI

1

Pentru o bezea consistenta, adaugati si o lingura de zeama de lamaie atunci cand pregatiti bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

07.06.2016, 19:22

Multumesc de aprecieri

Panacris 1

24.04.2018, 20:53

Ancutsa 1

24.04.2018, 22:17

Cristina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa