Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog

de biancas76 in Dulciuri, 8 Aug 2010 | 4988 vizualizari

 

Azi am un an de blog!!!!
Si pentru ca am sarbatorit in familie UN AN DE BLOG :) m-am gandit sa ne omenim cum e traditia prin Ardeal si cu ceva prajitura ca doar azi e duminica.... nu?
Imi place sa fac prajituri doar ca fac rar din cauza ca....... se depune cam mult :)
Pentru azi am facut o negresa ciocolatoasa cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri cacao
  • 1 ciocolata cu menta
  • 400 g iaurt (sana)
  • un praf de copt
  • putina sare
Optional
  • inghetata
  • coaja de lime
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog:

Am folosit o tava dreptunghiulara de 30 X 40 cm pe care am pus hartie de copt si am curatat caisele de samburi si le-am pus cu partea care a fost samburele in jos la o distanta de 1 cm( in reteta originala scria ca tava se tapeteaza cu unt si zahar brun)


Aluatul l-am pregatit astfel:
Am pus intr-un bol de mixer cele 6 galbenuse impreuna cu zaharul si le-am mixat bine, dupa care am adaugat untul moale.


Am adaugat apoi treptat restul ingredientelor ( iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa). Separat am batut albusele cu putina sare iar in final am amestecat ambele compozitii.


Ciocolata de menta am topit-o si am adaugat-o compozitiei de mai sus.


Am turnat compozitia peste caise si am dat la cuptor pentru 40 minute, avand grija sa fie facuta (testul scoabitoarei) si sa nu fie prea uscata.



Am lasat-o in tava pana cand s-a racit dupa care am intors-o pe alta tava si am portionat-o astfel incat bucata de caisa sa fie exact in centru.


Este o prajitura foarte gustoasa si ciocolatoasa.
Reteta mai spunea ca se poate servi cu ingheteta si coaja de lime si m-am conformat.
Va servesc si pe voi virtual cu o bucatica:))


Merita sa incercati aceasta prajitura pana mai sunt caise.
Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Adinuta 1

09.08.2010, 23:01

felicitari pentru realizare! la cat mai multe retete!

grasu64 1

11.08.2010, 23:57

La Multi Ani !

Sidy 1

12.08.2010, 06:50

Felicitari Bia ! Cat mai lunga sa fie viata blogului tau Ciocolatoasa ta e delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi