Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate

de merisor in Prajituri, 25 Aug 2012 | 3322 vizualizari

 

O prajitura delicioasa unde predomina foarte mult nuca.
Blatul iese putin amarui, iar glazura dulce.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 1 tableta ciocolata amaruie(85% masa de cacao)
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 100 mL lapte
  • 1 pachet unt
  • sare
  • 250 gr nuci
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat
  • Pentru caramel:
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 100 mL lapte
  • 150 gr nuca taiata
  • 1 lingura amidon
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate:

Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot)


Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul adaugat treptat. Cand s-au intarit bine, am adaugat nuca macinata dar nu prea fin si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am pus apoi si compozitia cu ciocolata putin calduta si am amestecat usor cu o spatula de lemn.


Am tapetat o tava de 26/32 cu harie de copt si am rasturnat blatul in ea. Am copt 35 de minute la 180 grade.


Caramelul l-am facut in felul urmator: am pus intr-o craticioara cele doua linguri de zahar si am amestecat continuu pana s-a topit, apoi am adaugat laptele fierbinte in care am topit si untul. Am amestecat pana cand zaharul s-a topit de tot si am adaugat nuca taiata si amidonul.


Am intins caramelul peste bucatile de negresa racite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lau 1

26.08.2012, 15:41

buna

gaby_duceag 1

27.08.2012, 07:59

ioi! ce bunatate tre' sa fie asta!!

jolygina 1

27.08.2012, 21:26

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu dulceata